Grote kans dat je dit wel weet wat mijn missie is, wanneer je me al een tijdje volgt (waarvoor dank je wel!). Maar de afgelopen periode zijn er ook weer een bubs lezers bijgekomen (waarvoor ook dank je wel!).

Ik wil je graag laten weten wie ik ben en wat mijn missie is. En om met het laatste te beginnen: Het is mijn missie om gezinnen die het plan hebben langer te gaan reizen zo goed mogelijk te begeleiden. En eigenlijk is mijn missie nog sterker: Ik gun het iedereen die langer naar het buitenland wil, om dit ook echt te laten doen!
En ik weet dat ík jou daarbij kan helpen.
Ik richt me op jou wanneer je te maken hebt met leerplichtige kinderen en ik vertel hoe je dit kunt aanpakken.

Leerplicht en onderwijs op reis

Leerplicht is 1 van de hobbels wanneer je een reis aan het voorbereiden bent en schoolgaande kinderen hebt. Onderwijs tijdens die reis kan dat ook zijn, want dat zal je waarschijnlijk zelf gaan doen met je kind. Maar hoe pak je dat aan, wat heb je nodig? Ik weet dat je je soms afvraagt of je dat wel kunt, maar echt, dat kun je!
En ook daar help ik je bij. Door jou handvatten te geven, zodat je zelf met je gezin het onderwijs kunt voortzetten, op jouw voorwaarden. Met mij als leerkracht waar je op terug kunt vallen.

mijn missie, travelling the young ones, reizen en onderwijs op jouw voorwaarden

Hoe het begon

Ik ben Tessa en in 2018 heb ik met mijn gezin maanden door ZO-Azië gereisd. Ik heb toen zelf lesgegeven aan mijn kinderen. In de jaren voordat wij op reis gingen, heb ik de catacomben van internet afgestruind naar informatie hoe wij dat konden regelen. Want 1 ding werd snel duidelijk; ook met een lesbevoegdheid zouden wij niet zomaar een vrijstelling van leerplicht krijgen. En dus moesten we onze mogelijkheden onderzoeken.
Ik besloot tijdens onze reis dat ik iedereen deze ervaring gun én dat het enorm zou helpen als alle informatie die je zoekt, op 1 plek bij elkaar zou komen te staan.
Zo ontstond Travelling the Young ones, gebaseerd op onze achternaam ‘de Jong’. Later ontstond Les van Tes. Uit de behoefte van ouders die graag begeleiding willen bij het onderwijs en de organisatie hiervan. Zij kwamen bij me met de vraag: Jij bent toch leerkracht? Kun je dan ook helpen bij het onderwijs onderweg? Ons helpen hoe we dit op een fijne manier kunnen doen?

Online programma

En binnenkort komt er nog iets véél toffers: Mijn eerste echte programma ‘Reizen en onderwijs op jouw voorwaarden’. Dat is waar het voor mij om gaat. Alles wat ik gedeeld heb op mijn website, in mijn e-book, de roadmap, op Instagram of in mijn podcast afleveringen, echt alles komt samen in dit programma. Van de allereerste stap om jouw mindset in de goede richting te krijgen tot het daadwerkelijk gaan regelen van je reis. Via video’s, een uitgebreid werkboek, Q&A’s en 1-op-1 gesprekken. Ik neem je helemaal mee op een zeer laagdrempelige en heel praktische manier. Terwijl je het ook nog eens in je eigen tempo kunt doorlopen.

En jij kunt je vanaf nú op de wachtlijst zetten, zodat je als eerste op de hoogte bent wanneer je je kunt aanmelden voor een rete interessante pilot-prijs. Lees er hier meer over en zet jezelf op de wachtlijst.