fbpx

Vertrek naar het buitenland

Wat leuk dat je interesse in mijn boek hebt!

Op deze pagina geef ik je wat meer informatie over mijn boek.

Een vertrek naar het buitenland, tijdelijk of permanent.
Hoe bereid jij je voor?

Veel Nederlanders vertrekken jaarlijks voor een langere periode naar het buitenland. Een wat kleinere groep voor onbepaalde tijd. Misschien ben je van plan lekker te gaan reizen, misschien vertrek je voor je werk een periode naar het buitenland of misschien doe je wel een combinatie van deze twee. En veel van die mensen hebben best wat slapeloze momenten wanneer ze zich afvragen wat ze allemaal moeten regelen.
Feit blijft; bij een vertrek naar het buitenland, heb je een hoop te regelen.
Eén van de eerste dingen die al snel duidelijk zijn;

Ga je langer dan 8 maanden weg binnen een jaar (en dat hoeft niet aaneengesloten te zijn!), dan ben je verplicht je uit te schrijven uit de Basisregistratie personen (BRP) voorheen GBA.
Kom je toch eerder terug naar Nederland, dan kun je je gewoon weer inschrijven. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Een tijd in het buitenland kunnen zijn is ontzettend fijn en verrijkend, maar de juiste dingen uitgezocht en geregeld hebben, maakt het wel relaxter!
Bestel daarom het boek hier en wees goed voorbereid!

Alles praktisch bij elkaar

Feit blijft; bij een vertrek naar het buitenland, heb je een hoop te regelen. Op het internet was ik op zoek naar een handig handboek of lijst waar overzichtelijk bij elkaar stond wat ik allemaal moest regelen. Zeker in combinatie met leerplicht, mogelijk uitschrijven en werk was dit best een puzzel. En ik vond het niet! Althans, niet makkelijk bij elkaar. Ik besloot al die informatie zelf bij elkaar te zetten, zodat anderen niet meer uren kwijt hoefden te zijn met zoeken online. Een mini-versie vraag je hieronder gratis aan.


Waarom wil jij dit boek?

Als je een langere tijd naar het buitenland gaat (reizen of werk), heb je een hoop uit te zoeken en te regelen. Nu vind je eindelijk alle informatie overzichtelijk bij elkaar in dit praktische digitale boek. Lees wanneer je je moet uitschrijven en of je je zorgverzekering aan kunt houden (vaak wel!). Hoe zit dat als zzp’er of met een eigen huis? En wat nou als je een gezin hebt met leerplichtige kinderen? Hoe kun je het dan zo goed mogelijk regelen?

Ik vond de informatie nogal versnipperd en vaak niet volledig op het internet en ik merkte de behoefte bij mensen om dit overzichtelijk bij elkaar te hebben staan. Daar is mijn website uit voortgekomen en dit digitale boek.

“Ontzettend fijn gesprek gehad over de mogelijkheden voor ons als ondernemers met leerplichtige kinderen om te gaan reizen. Wij hebben het e-book aangeschaft met ontzettend veel waardevolle informatie.”

Take the road less traveled

Steeds meer gezinnen gaan ervoor, maar je kiest niet voor de standaard route. En dat is waarschijnlijk ook precies waarom je dit wilt doen. Een lange reis maken, is namelijk geen vakantie. Het is écht anders.


Je bestelt hieronder mijn vernieuwde boek nu voor slechts €22,35 €19,75. Je komt op een betaalpagina waar je veilig met Ideal kunt betalen. Als je betaling verwerkt is en je beide stappen hebt doorlopen, ontvang je een mail met een download-link.

STAP 1

Vul hieronder je gegevens in en vul onder ‘Bericht’ in onder welke naam je betaling binnenkomt. Ik ontvang een mailtje met je e-mailadres. Let op: Wanneer je deze stap overslaat, kan ik het boek (nog) niet versturen, ik heb dan niet je e-mail adres.

STAP 2

Heb je stap 1 bevestigd met je gegevens met de verzendknop? Klik dan op bovenstaande bestelknop om naar de betaalpagina doorverwezen te worden waar je je bestelling definitief maakt. Dank je wel! Let op: Ik gebruik nog geen geautomatiseerd betalingssysteem. Het kan dus heel even duren, voor je het boek in je mail-box vindt.


Vragen waar je o.a. antwoord op krijgt:

 • kan ik mijn zorgverzekering aanhouden,
 • bouw ik AOW op,
 • mag ik werken in het buitenland,
 • kan ik mijn verzekeringen aanhouden als ik uitgeschreven ben,
 • mag ik mijn koophuis verhuren of mijn huurhuis onderverhuren,
 • kan ik mijn KvK-nummer aanhouden,
 • kan mijn bedrijf ingeschreven blijven,
 • behoud ik kinderbijslag voor mijn kinderen,
 • Hoe zit dat met leerplicht (incl. roadmap t.w.v. €6,75),
 • hoe zit dat met de voorlopige teruggave van de belasting,
 • moet ik belasting opgeven voor mijn eigen bedrijf,
 • kan ik verzekeringen afsluiten als ik mijn huidige verzekeringen niet kan aanhouden,
 • is het mogelijk in Nederland een postadres te hebben,
 • moet ik iedereen van ons gezin uitschrijven en, niet geheel onbelangrijk,
 • kan ik me weer inschrijven in Nederland als ik terugkom?

Daarbij lees je inspirerende interviews met gezinnen die je al voor zijn gegaan. Alleen daarom zou je ‘m eigenlijk al willen hebben!

Wil je hier allemaal antwoord op? Vraag dan mijn digitale boek aan en ik stuur het je toe.

De checklist, roadmap, inspirerende interviews en de items over verzekeringen worden veel genoemd als het meest waardevol in het boek.

De uitgebreide Roadmap ter waarde van €6,75 zit óók in het boek, waardoor je feitelijk nog maar €13 voor het boek betaalt. Vanaf maart 2021 is de uitgebreide Roadmap niet meer afzonderlijk te bestellen, maar alleen nog door het boek ‘Tijdelijk vertrekken naar het buitenland’ te bestelen. De GRATIS Roadmap blijft wél beschikbaar!


Het delen van artikelen waardeer ik zeer. Soms vind je in mijn artikelen affiliate links. Via deze links betaal jij niets extra als je tot aankoop overgaat. Je leest er meer over bij ’terms & conditions’.

×