fbpx
E-book Uitschrijven

Tijdelijk vertrek naar het buitenland

Veel Nederlanders vertrekken jaarlijks voor een langere periode naar het buitenland. Misschien ben je van plan lekker te gaan reizen, misschien vertrek je voor je werk een periode naar het buitenland of misschien doe je wel een combinatie van deze twee.

Feit blijft; wie tijdelijk vertrekt naar het buitenland, heeft een hoop te regelen.

Bestel hieronder direct het e-book en laat me weten onder welke naam je besteld hebt via travellingtheyoungones@gmail.com, zodat ik weet waar ik het naartoe kan sturen (dit gaat nog niet automatisch).

Uitschrijven

Eén van de eerste dingen die al snel duidelijk zijn;

Ga je langer dan 8 maanden weg binnen een jaar (en dat hoeft niet aaneengesloten te zijn!), dan ben je verplicht je uit te schrijven uit de Basisregistratie personen (BRP).

Kom je toch eerder terug naar Nederland, dan kun je je gewoon weer inschrijven.

Alleen, dan ben je er nog niet!

Zodra je je er iets meer in verdiept, blijkt dat uitschrijven uit de BRP wel wat consequenties heeft. Niet persé vervelende consequenties, maar wel consequenties waarvan je uitgezocht wilt hebben hoe je die het beste vooraf kunt regelen.

Zodat, wanneer je weer terugkeert naar Nederland, de administratieve en financiële rompslomp beperkt blijft.

Toen wij wisten dat we een langere tijd in het buitenland zouden zijn, was de informatie op internet nogal versnipperd of niet echt te vinden. Instanties die we belden spraken elkaar vaak tegen. Of mensen binnen eenzelfde instantie zeiden verschillende dingen. Kortom, het was best een tijdrovende bezigheid om uit te zoeken wat voor ons de beste oplossing zou zijn en hoe we alles het beste konden regelen. 

Want ook al ga je backpacken voor onbepaalde tijd en wil je vooral niet teveel vastleggen; van sommige dingen is het toch echt wel handig om ze even vooraf uitgezocht te hebben.

Of als je voor langere tijd gaat werken in het buitenland; doe je dat voor een werkgever of als zzp-er? En wat zijn dan de consequenties? Wat regelt je werkgever en wat moet je zelf regelen?

En daarom dit e-book

Daarom heb ik al deze antwoorden gebundeld in een overzichtelijk e-book. Zodat alle informatie, die wij beschikbaar hebben gevonden, nu overzichtelijk bij elkaar staat.

Hartstikke handig, dacht ik. En velen met mij! Zo blijkt uit de reacties die ik tot nu toe gekregen heb. Zodra het e-book beschikbaar was, is het al vaak besteld. Fijn om te zien dat al het werk en samenstellen van dit boek nuttig is voor anderen!

vertrek naar het buitenland

Een tijd in het buitenland kunnen zijn is namelijk ontzettend fijn en verrijkend, maar de juiste dingen uitgezocht en geregeld hebben, maakt het wel relaxter!

Bestel hieronder direct en laat via travellingtheyoungones@gmail.com je mail-adres bij me achter, zodat ik weet waar ik het naartoe kan sturen (dit gaat nog niet automatisch).

Vragen waar je antwoord op krijgt:

 • kan ik mijn zorgverzekering aanhouden,
 • bouw ik AOW op,
 • mag ik werken in het buitenland,
 • kan ik mijn verzekeringen aanhouden als ik uitgeschreven ben,
 • mag ik mijn koophuis verhuren of mijn huurhuis onderverhuren,
 • kan ik mijn KvK-nummer aanhouden,
 • behoud ik kinderbijslag voor mijn kinderen,
 • Hoe zit dat met leerplicht (incl. stappenplan t.w.v. €6,75),
 • hoe zit dat met de voorlopige teruggave van de belasting,
 • moet ik belasting opgeven voor mijn eigen bedrijf,
 • kan ik verzekeringen afsluiten als ik mijn huidige verzekeringen niet kan aanhouden,
 • is het mogelijk in Nederland een postadres te hebben,
 • moet ik iedereen van ons gezin uitschrijven en, niet geheel onbelangrijk,
 • kan ik me weer inschrijven in Nederland als ik terugkom?

Wil je hier allemaal antwoord op? Vraag dan mijn e-book aan. Omdat je nog aan het lezen bent, heb je waarschijnlijk nog niet op de bestelknop geklikt. Omdat je wilt weten wat je krijgt, stuur ik gratis de sneak preview naar je toe! Nu tijdelijk het e-book met korting, dus wees er snel bij! 

Gebruik bij je aanvraag de melding: E-book graag!

Dat is gelijk je kortingscode om het e-book nu te ontvangen voor maar €12,25!

Laat op het contactformulier even weten dat het gaat om de Sneak Preview. Dank voor je aanvraag!

Laat me je vragen of opmerkingen weten! Het delen van artikelen via bijvoorbeeld social media waardeer ik zeer om zo andere reizigers verder te helpen. In mijn artikelen vind je affiliate links. Via deze links betaal jij niets extra, ik krijg een kleine commissie om zo de site goed te kunnen blijven onderhouden. Je leest er meer over bij ‘terms & conditions’.

2 Comments

 • Hans

  Super praktisch en concreet dit ebook! Een aanrader voor iedereen die de droom om een tijdje in het buitenland wil verblijven gaat verwezelijken!

 • Ellis de Wal

  Hulp om goed voorbereid op weg te gaan! Zelf al hap-snap info verzameld maar nu een helder boodschappenlijstje. En belangrijke nieuwe info. Bespaart veel tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *