Samenwerken en elkaar versterken, daar hou ik van. Mensen treffen met dezelfde mindset of dezelfde doelen, waardoor je elkaar kunt inspireren en zo verder komt en nieuwe inzichten krijgt.

Vrienden

In onze vriendengroep zijn we zo divers als het maar zijn kan. Totaal verschillende mensen heb ik om me heen verzameld. En ook dat is verrijkend en werkt versterkend. Elkaar aanvullen waar je zelf, je vaardigheden of je kennis tekortschiet.

Maar in mijn werk wat ik doe voor deze site tref ik graag mensen die dezelfde visie delen. Voor Travelling the Young ones en Les van Tes heb ik het afgelopen jaar een hoop nieuwe mensen leren kennen, zowel digitaal als in ‘real life’.

Concurrentie?

Concurrentie? Daar ben ik inmiddels niet meer zo bang voor. De visvijver van internet is zo groot, dat er genoeg is voor iedereen. En in de praktijk blijkt dat onze doelgroepen vaak net iets anders liggen, als je iets verder kijkt. En daar ligt de kans om elkaar te verrijken! Daar ga ik graag de samenwerking aan.

samenwerken en versterken
Verf maken in Luang Prabang

Take me to…

Zo raakte ik een aantal maanden terug in contact met Anne van Takemeto.nl. Voor de site was zij op zaak naar bloggers om het team uit te breiden. We wisselden wat informatie met elkaar uit en zagen dit wel zitten. Vervolgens verwaterde het en kwam het er niet van.

Tot we een paar weken terug opnieuw contact kregen. Gezien de tijd die ik inmiddels kwijt ben aan mijn eigen site, bleek het niet realistisch om nog een vast teamlid te worden als blogger voor takemeto, maar een gastblog zagen we beiden wel zitten!

En sinds vorige week staan er op de site van Takemeto.nl 2 ontzettend fijne artikelen online waar ik met veel enthousiasme mijn medewerking aan heb gegeven! Een Q&A en een artikel over de (on)mogelijkheden van leerplicht als je buiten de vakantie op vakantie wilt. In dit tweede artikel lees je ook ervaringen van andere gezinnen.

In de vingers snijden

Door deze samenwerking delen Anne en ik elkaars website op onze eigen site. Ben ik dan bang om mezelf in de vingers te snijden? Bang dat bezoekers die naar mijn site komen naar de site van een ander gaan? Nee, zeker niet! Hier zit denk ik juist de kracht van het verrijken. Verrijkend voor ons beiden en voor onze doelgroep.

Waar ik mij voornamelijk richt op gezinnen die op reis willen met een leerplichtig kind, richt Anne met haar website zich op gezinnen die graag op vakantie gaan. Van weekendjes weg, kamperen in Europa, dagjes uit in Nederland tot verre reizen op andere continenten. En door dit subtiele verschil, is onze doelgroep ook verschillend. Zo zitten we niet in elkaars vaarwater, maar kunnen we een grotere doelgroep bereiken en aanspreken.

Een inspirerende samenwerking en ik gok dat we in de toekomst nog wel eens iets voor elkaar kunnen betekenen.

samenwerking en verrijken

Zuidoost-Azië magazine

Een andere samenwerking was met het Zuidoost-Azië magazine. Een website die zich helemaal richt op Zuidoost-Azië. Voor hen heb ik 2 gastblogs geschreven over Luang Prabang en Viëntiane. 

Voor zo’n gastblog maak je vaak vooraf een aantal afspraken; zij plaatsen bij mijn artikel wat informatie over mij en linken naar mijn website. Op mijn beurt verwijs ik ook naar hun website met een link naar het betreffende artikel. We spraken ook af dat ik de 2 artikelen in aangepaste vorm op een later tijdstip zou plaatsen op mijn eigen site. Waarom aangepast? Omdat Google anders kan denken dat je met dezelfde content een website aan het kopiëren bent en dat is dan voor beide sites ongunstig.

Ook dit was erg leuk om te doen en werkt versterkend, omdat ook hier de doelgroep anders is.

Digital nomad en samenwerken

Als digital nomad is het ook interessant om samenwerkingen aan te gaan. En in verschillende branches is dit mogelijk. Ben je een blogger, dan kun je met gastblogs ervoor zorgen dat mensen jou beter weten te vinden. Met het schrijven van artikelen voor anderen, kun je ook geld verdienen, als je hierover afspraken maakt. Maar ook in branches als fotografie en filmen kun je goed een collab aangaan om zo (een deel van) je inkomen te regelen.

Werken met affiliate marketing is in feite ook een manier van samenwerken. Je gaat een samenwerking aan met een bedrijf die jou een (klein) percentage commissie geeft, mocht er via jouw link een aankoop gedaan worden. Als je wilt leren hoe affiliate marketing werkt, kan ik je de training aanraden van de ‘Affiliate Marketing Revolutie’. Ik wist vorig jaar nog niet eens van het bestaan af en door deze training heb ik de basis geleerd, van waaruit ik me verder ben gaan ontwikkelen. Zeker de moeite waard!

Welke mogelijkheden er allemaal zijn om als digital nomad je geld te verdienen? Daar schreef ik eerder al het één en ander over in het artikel ‘Direct beginnen als digital nomad’. En die lijst is natuurlijk niet compleet. Het is je eigen creativiteit die je aan kunt spreken, maar het artikel geeft een beeld van de mogelijkheden die er zijn. Tegenwoordig is een digital nomad ook lang niet meer altijd iemand die alleen maar onderweg is en geen thuisbasis meer heeft. Geleidelijk aan is het steeds meer iemand die locatie onafhankelijk werkt en daardoor de vrijheid heeft zelf te beslissen waar hij of zij werkt. Dat kan dus ook maanden in het buitenland zijn. Het is een mindset en een lifestyle.

Samenwerken?

Ben jij ook niet direct bang voor concurrentie? Zie je de voordelen van samenwerken en elkaar versterken? Heb je daar ideeën over?

Neem contact met me op, dan kunnen we bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.


Het delen van artikelen waardeer ik zeer om zo andere reizigers verder te helpen. In mijn artikelen vind je affiliate links. Via deze links betaal jij niets extra, ik krijg een kleine commissie om zo de site goed te kunnen blijven onderhouden. Je leest er meer over bij ’terms & conditions’.