Reviews en FAQ’s

Ik kan je natuurlijk wel vertellen dat ik je met mijn expertise als (online)leerkracht en met mijn reiservaring goed kan begeleiden. Maar het is natuurlijk veel waardevoller en geloofwaardiger de reviews te lezen van klanten van Travelling the Young ones en Les van Tes! Ik heb er inmiddels aardig wat verzameld en ik deel ze hieronder graag met je.

Privacy

Eén ding is goed om te weten; reviews van klanten zijn vaak privacy-gevoelig. Als je met reisvoorbereidingen bezig bent, is vaak nog niet iedereen in je omgeving op de hoogte en je wilt ze inlichten op een moment dat jij daar klaar voor bent.

Om die reden zijn de reviews en de FAQ’s hieronder anoniem geplaatst. Ik ben heel blij met de reviews die ik krijg, maar ik vind het nog belangrijker dat mensen het gevoel hebben met hun vragen in vertrouwen bij mij te kunnen komen. Via Google en op mijn site vind je ook reviews van klanten, maar veel reacties die ik krijg komen via de mail of social media binnen.

Reviews

“hoi, wat fijn dat je dit zo op een rijtje zet! Met een insteek die motiverend werkt: reizen met leerplichtige kinderen: het is mogelijk!”

“Heel fijn om de hulp van Tessa te krijgen. Ze helpt prioriteren en een helder actieplan op te stellen.
En ze heeft heel veel informatie waar ik anders dagen voor had moeten zoeken.
Dank je wel Tessa!”


“Super praktisch en concreet dit ebook! Een aanrader voor iedereen die de droom om een tijdje in het buitenland wil verblijven gaat verwezelijken!”

“Ik vond het heel fijn dat je erbij was! Jouw aandeel in dit hele proces is super waardevol 😊!”


“Hulp om goed voorbereid op weg te gaan! Zelf al hap-snap info verzameld maar nu een helder boodschappenlijstje. En belangrijke nieuwe info. Bespaart veel tijd.”

“Beste Tessa,
Ik heb met veel plezier over jullie ervaringen gelezen. Wij (2 ouders en 2 kids van 5 en 7) zitten in de eerste fase van het plannen van een droomreis van 3 maanden…Ik ben vooral info aan het verzamelen over alles wat er bij komt kijken, van leerplichtwet tot reisroute en van reisverzekering tot visa. De genoemde roadmap kan dus voor ons ook een behulpzaam instrument zijn om te zien of we echt aan alles hebben gedacht.
Bij voorbaat dank voor het delen en wie weet zoeken we nog nader contact.”


“Hi Tessa, Dank je. De betalingen zijn gedaan…Je hebt ook een terugboeking gedaan voor stappenplan. Dank daarvoor…Heel fijn en kom vast nog terug obv les van Tes!”

“Hi Tessa, Dank!! wat onwijs tof dat je dit hebt gemaakt, en zo anderen weer verder kunt helpen!
Ik zal m vanavond doornemen en je feedback geven – en aangezien we anderhalf jaar geleden hetzelfde plan hadden, en toen negatief advies vanuit LPA kregen – vrees ik dat we ook erg geïnteresseerd zijn in je 2e e-book, over uitschrijven..
Laat je ons weten wanneer die ready-to-go is?”


“Heel erg bedankt, ook voor je snelle reactie steeds. Wordt erg gewaardeerd.”

“Beste Tessa, Hartelijk bedankt voor de beknopte roadmap! Ik heb hem meegenomen naar het gesprek vrijdag op school, met het verzoek 4 maanden vrijstelling van schoolgang te krijgen om met mijn zoontje van 7 een reis te maken…De eerste reactie was positief; directie wil meedenken aan een mogelijkheid om dit te realiseren. Ik weet dat het pas stap 1 is en ik nog een lange weg te gaan heb. Maar ik heb het verhaal verteld naar aanleiding van je roadmap en de genoemde artikelen uit de leerplichtwet uitgeprint. Ze was onder de indruk van mijn voorbereiding en dat gaf zeker ook een positieve indruk. Het is nu afwachten geblazen. Fingers crossed, nogmaals bedankt!”


“Super goed dat je deze info zo beschikbaar hebt gemaakt! Groet Mirjam”

“Hi Tes, Leuke en inspirerende site heb je! Wij willen in maart vertrekken voor een reis van een jaar. We starten nu pas met plannen en regelen dus er is een hoop te doen. Daar komt jouw ebook goed van pas. Ik heb zojuist via de link zowel het ebook uitschrijven als ook Stappenplan reizen met leerplichtige kinderen betaald.”

“Dag Tessa, wij zijn van plan om vanaf februari 2020 met onze drie leerplichtige dochters te gaan reizen. Jouw e-book zal zeer behulpzaam zijn bij de voorbereidingen…Hartelijk dank daarvoor! Zonnige groeten”


Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Ga naar de homepage voor een kort overzicht en kijk eens op mijn blog-pagina waar je veel artikelen vindt over reizen met kinderen.

Onder de foto lees je de FAQ’s van ouders die ik geregeld krijg.

Reviews en faq's

Wat ouders zich afvragen…

Voordat ik al deze reviews krijg, gaat er natuurlijk al een heel proces aan vooraf. Te beginnen met de vragen die allemaal in je opkomen als je met de voorbereidingen van een reis aan de slag gaat.

Hieronder vind je geen kale opsomming van FAQ’s, maar een bloemlezing van vragen die ik geregeld krijg, van wat ouders zich afvragen…

Herkenbaar?

“Beste Tessa, Wat een leuke en bovenal verhelderende site. Wij gaan in oktober 2020 reizen door zuid Amerika. Onze dochter is dan 8 jaar oud en zit dan in groep 5. Mijn grootste ‘zorg’ is leerplicht en school. Daarom ben ik nu al bezig met het inlezen en bekijken van alle mogelijke opties. Zaterdag ben ik naar een informatie bijeenkomst van de wereldschool geweest. Maar jouw methode spreekt me eigenlijk nog wel meer aan. Zouden we een keer kunnen bellen? Dan zou ik graag meer informatie willen hebben en even willen sparren. Ik hoor graag van je!”


“Beste…., Wat een enorm leuke site zeg…Mijn vrouw en ik hebben ruim 10 jaar geleden een fantastische reis gemaakt door Zuidoost-Azië van 1 jaar. Bij terugkomst hebben we altijd gezegd nogmaals te gaan, maar dan met onze kinderen…U raadt het waarschijnlijk al; bij het zoeken naar informatie komen wij uiteraard ook terecht bij de leerplicht/schoolplicht…Indien wij ons uit zullen schrijven heb ik de volgende vragen/ideeën: – we hebben een eigen huis hoe zit dit dan met uitschrijving? – we hebben diverse verzekeringen lopen (inboedel, opstal, auto etc.) hoe zit het daar dan mee? – de zorgverzekering kunnen we die handhaven? Op dit soort vragen hoop ik een antwoord in je e-book te vinden.”


“Hi Tes Wat een geweldige site en leuke ervaringen. Mijn vriend heeft al de sneak preview bij je opgevraagd. Graag bestellen we ook je e-book. We zijn bezig met een erg wild plan om in januari 2020 een half jaar op reis te gaan met onze dochters van nu 2,5 jaar en 5 jaar…Kortom we snakken naar jouw adviezen om ons een beetje op weg te helpen met de randvoorwaarden. We horen graag welke diensten je kunt aanbieden. Bedankt voor je reactie en fijne dag alvast.”


“Hoi Tessa,… vanaf de komende zomervakantie ga ik met mijn gezin…reizen…We weten al wel dat we ons gaan uitschrijven. Nu heb ik mbt dit uitschrijven een specifieke vraag: wat kan ik, als ik straks bij het stadsloket sta, en dan begin met ‘hallo, ik wil graag mijzelf en mijn gezin uitschrijven’, vervolgens precies het beste zeggen?? En wat niet…??… We gaan niet naar één plek in het buitenland, we hebben dus geen buitenlands adres dat we kunnen doorgeven, en ook geen buitenlandse school….En: zou je ons adviseren om ons schriftelijk uit te schrijven (dit kan), of bij het loket? Zijn daar uiteenlopende ervaringen mee?…ik hoor het graag!! bij voorbaat heel erg bedankt”


“Via google kwam ik op jouw site. Mijn man en ik willen graag een aantal maanden gaan reizen met de kinderen. We hebben een eigen bedrijf en dat geeft zover we nu merken mogelijkheden (reizen voor werk) en onmogelijkheden (uitschrijven). Zou ik eens een (betaald) adviesgesprek met jou kunnen voeren? We krijgen zoveel informatie, soms conflicterend, dat we door de bomen het bos niet meer zien. Omdat jij veel ouders spreekt, heb jij wellicht een idee wat we het beste kunnen doen.”


“Beste Tess, Via Facebook heb ik je site gevonden, geweldig is ie! Ik heb een vraag die ik je graag zou stellen, het antwoord kan ik zo snel niet vinden op internet, zie door de bomen het welbekende bos niet meer helaas….”


“Hey Tessa
Ik kwam je via via tegen op Instagram:)
We zijn zeer benieuwd naar je kennis op gebied van reizen en leerplicht .
Onze plannen zijn net giga veranderd. De kleine man voorlopig wel naar school doen zou voor hem en voor ons fijn zijn, totdat we een beter beeld wat betreft reizen en de toekomst hebben…maar we willen natuurlijk ook niet onze eigen glazen ingooien:)) zeer benieuwd naar je map.”