Ga je reizen of vliegen met kleine kinderen in de peuter- of kleuterleeftijd? Dan zijn de boekjes van Ikke echt een aanrader! De boekjes zijn een handzaam klein formaat, dus heel handig om mee te nemen op je reis of vakantie en zijn in de stijl van een prentenboek geschreven; niet teveel tekst, maar met sprekende illustraties. In deze review bespreek ik de boekjes ‘Ikke gaat vliegen en ‘Ikke op Bali’

Wil je je kind(eren) voorbereiden op jullie vakantie of reis dan zijn deze boekjes zeker een aanrader!

Ikke gaat vliegen

Alweer aardig wat jaartjes terug maakte ik kennis met het boekje ‘Ikke gaat vliegen’ van Els den Butter. Toen al was ik me aan het oriënteren op een langere reis voor als de kinderen wat groter zouden zijn.

Het boekje van Ikke, op dat moment nog de enige in wat later een serie zou worden, kwam op het perfecte moment; we stonden op het punt te gaan vliegen met 2 kinderen van respectievelijk 3 en 1 jaar. Niet heel ver, naar Kreta, maar wel voor het eerst met het vliegtuig! En dus kwam dit boekje goed uit. De afbeeldingen spraken onze kinderen erg aan, de opbouw en het verhaaltje zijn erg duidelijk. Je volgt Ikke, een klein meisje, samen met haar lievelingsknuffel. Ze gaat voor het eerst vliegen en het boekje laat goed zien met leuke illustraties hoe dat in zijn werk gaat.

Een fijne voorbereiding voor je eigen vliegreis met jonge kinderen!

Ikke op Bali

‘Ikke op Bali’ is de meest recente in een serie van 4 boekjes over Ikke. 

Bali is een populaire vakantiebestemming en veel jonge gezinnen vinden dit eiland een fijne plek voor een eerste kennismaking met Azië met kinderen. En dat is het ook!

‘Ikke op Bali’ laat door de ogen van Ikke zien wat jonge kinderen kunnen verwachten van Bali; welk eten er is, waarom mensen op Bali offeren aan de goden, dat er veel tempels zijn of wat voor kunst je tegen kunt komen.

Maar ook de flora en fauna komt langs; de mooie stranden die er zijn, welke dieren er leven en hoe je kunt fietsen door de vele rijstvelden.

‘Ikke op Bali’ heeft mooie en grappige illustraties en vertelt hoe Bali kan zijn voor jonge kinderen.

Wil je ‘Ikke op Bali’ winnen?

Zou je graag het boekje ‘Ikke op Bali’ willen winnen?

Dat kan! Ik heb 1 exemplaar van ‘Ikke op Bali’ om weg te geven!

  1. Klik op deze contact-link en vul het formulier in met de reactie: Ikke, ja graag! En, 
  2. Laat hieronder (of hier rechts voor desktopversie) je e-mail adres achter om op de hoogte te blijven van Travelling the Young ones (je zult geen spam ontvangen en afmelden kan op elk moment)

De actie is inmiddels afgelopen! Je kunt niet meer deelnemen.

Ikke gaat vliegen, Tessa de Jong
Ikke op Bali

Trouwens, op de site www.verrereizenmetkinderen.nl van Els vind je ook een heel fijn forum om je plannen en ervaringen met andere ouders uit te wisselen!


Delen van artikelen waardeer ik zeer om zo andere reizigers verder te helpen. In mijn artikelen vind je affiliate links. Je leest er meer over bij ’terms & conditions’.

Auteur: Tessa de Jong