ReisWijs!

Goed voorbereid langer naar het buitenland met leerplichtige kinderen

Je wilt op reis met je gezin en de mooiste tijd van je leven beleven. Herinneringen maken! Maar hoe maak je dit waar ondanks de leerplicht? Zonder dat jouw kind een achterstand op school krijgt?

Herken jij je ook in het volgende?

Eigenlijk wil je dit al heel lang; een langere tijd met je gezin naar het buitenland. Tijd voor elkaar, uit de hectiek van de dagelijkse sleur stappen. Het gehaast, elkaar in de ochtend en eind van de dag vluchtig zien, maar wanneer heb je echt even tijd? De kinderen groeien zo snel groot en ondanks dat je ze graag op een fijne manier ziet opgroeien, graag toch ook niet te snel. Want, de tijd gaat door.

Het lijkt je heerlijk om écht langer de tijd met en voor elkaar te hebben. Een paar maanden, misschien zelfs wel een jaar! Alleen, je twijfelt, want wanneer je dit uitspreekt, komen er direct zoveel vragen in je op:

De kinderen zijn leerplichtig, kan dat dan wel? Kunnen we dit financieel realiseren? Hoe doen we dat? Hoe doen andere gezinnen dit? Je werk is ook iets wat je uit moet zoeken, wil je (onbetaald) verlof, tijdelijk stoppen met werken en wat dan?

En als dan die leerplicht het zo ingewikkeld maakt, dan moet je misschien je gezin wel uitschrijven uit Nederland! Hoeveel geregel is dat? Kun je verzekerd blijven, hoe zit dat met je woning, mag je gewoon uitschrijven, welke instanties krijgen hier dan bericht van en waar moet je zelf achteraan?

En ondertussen baal je dat het er wéér niet van gekomen is…

Je denkt soms dat een lange vakantie in de zomer ook wel genoeg is. De kinderen gaan hun vriendjes vast missen. Zitten zij hier wel op te wachten? Merk je wat je doet? Je laat het voorbijgaan, je droom parkeer je. Het werk gaat door, je ziet je vrienden geregeld, kinderen breng je naar sport en afspraakjes en zo kabbelen de weken en maanden voorbij en voor je het weet ben je weer een jaar verder. Heb je genoten van een fijne zomervakantie en besef je opnieuw dat je dit zo graag langer wilt: het gevoel van ontspannen samen zijn en de tijd te hebben. Langer dan een vakantie. Je wilt graag met je gezin de mooiste plekken van de wereld zien, zonder dat de kinderen een achterstand op school oplopen.

Wanneer neem je een beslissing? Wanneer besluit jij dat je het lang genoeg hebt uitgesteld? Wanneer ga je aan de slag om écht uit te zoeken hoe je dit kunt realiseren?

Denk jij dat je over 10 jaar spijt hebt als je het niet bent gegaan?

“Had ik toen maar wel die reis gemaakt.”  Het juiste moment ís NU.

Wil je starten wanneer het jou uitkomt? Meld je dan aan voor ReisWijs!

ReisWijs

ReisWijs is terug!

ReisWijs is in een nieuw jasje gestoken en verbeterd terug! Ontzetten blij ben ik dat ik jou weer welkom kan heten in dit programma.

Je volgt het programma zelfstandig in je eigen tempo én hebt mijn begeleiding voor al je vragen. Daarbij is er de community met andere ouders waar je gemakkelijk contact mee kunt maken wanneer je dit wilt.

Dit programma heeft in zijn totaliteit een waarde van €750 en is nu tijdelijk beschikbaar voor slechts 247 euro, om jou zo de nieuwste versie te kunnen laten ervaren in de nieuwe digitale omgeving.

*TIJDELIJK voor slechts 247 euro!*

Wil jij ook zo graag weten:

 • Hoe je een langer naar het buitenland kunt met je gezin? Zodat jullie de mooiste plekken van de wereld kunnen zien én geweldige herinneringen maken.
 • Waar je moet beginnen om van deze droom een plan te maken? Waardoor je wél in actie komt.
 • Hoe je rust en duidelijkheid krijgt, omdat je omgeving je soms aan het twijfelen maakt? Waardoor je vol vertrouwen achter jullie droom kunt blijven staan.
 • Hoe je een duidelijk overzicht krijgt, omdat je je afvraagt of het niet teveel gedoe is met leerplichtige kinderen? Waardoor leerplicht geen drempel meer is.
 • Hoe je kind niet achter gaat lopen met school onderweg? Zodat je kind moeiteloos terug de klas in kan.
 • Hoe het uitschrijven werkt, omdat het idee je nu nog belemmert? Zodat je een keus kunt maken die bij jullie past.
 • Hoe onderwijs onderweg werkt, omdat je je afvraagt of je dit zelf goed kunt geven op reis? Zodat je met vertrouwen hiermee aan de slag kunt.

Door het programma krijg je hier allemaal antwoord op en méér.

In 10 overzichtelijke stappen met 40+ video- en podcastlessen, neem ik je stap voor stap en vooral heel praktisch en laagdrempelig mee, zodat jij precies weet welke stappen je kunt zetten. Passend bij jouw gezinssituatie.

Na afloop heb je overzicht, een duidelijk plan én ben je vol vertrouwen begonnen met de eerste voorbereidingen!

Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor ReisWijs.

Volg de stappen, rond je betaling af en je krijgt een bevesting in je mailbox. Binnenkort kun je beginnen met ReisWijs!

Betaal nu geen €750 maar slechts 197 euro en zorg dat jij met je gezin die droomreis waarmaakt!

*TIJDELIJK voor slechts 247 euro!*

ReisWijs 2.0

There are 7 days in a week,

And someday isn’t one of them.

Na afloop van ReisWijs:

 • Weet jij welke opties je hebt binnen de leerplichtwet, zodat jij een passende keus kunt maken
 • Weet jij wat er komt kijken bij uitschrijven uit Nederland, waardoor je weet wat je moet regelen
 • Weet je welke verzekeringen je (nog) hebt, welke je nodig hebt en welke je kunt aanhouden, zodat je een helder afvinklijstje hebt
 • Heb je een helder financieel plan om je reisbudget bij elkaar te krijgen en ben je gestart
 • Weet je wat jullie reis ongeveer kan gaan kosten
 • Weet je of jij je huis kunt en wilt verhuren, zodat je weet wat je daarvoor moet regelen
 • Weet jij hoe je je kind goed voorbereiden op deze reis, maar ook het thuisfront, waardoor je dit rustig en zelfverzekerd aanpakt
 • Weet jij hoe je het onderwijs kunt voortzetten onderweg, waardoor je hier vertrouwen in hebt
 • Weet je waar je rekening mee moet houden met het onderwijs onderweg
 • Weet je hoe je weer terug inschrijft in Nederland, waardoor dit soepel verloopt
 • Heb je recht op 2x een korting op een 1:1 met mij vóórdat je vertrekt, zodat je al je (latere) vragen kunt stellen

Dit is wat je krijgt:

Elke module bestaat uit video- en podcastlessen. Bij de lessen horen opdrachten, waardoor je direct heel praktisch en laagdrempelig aan de slag kunt. De duur van de les varieert. Zo blijft het behapbaar en kun je alle nieuwe kennis in delen gaan toepassen.

Elke module heeft een werkboek, waarin de lessen uitgeschreven staan. Wanneer je deze downloadt, lokaal opslaat en/of print, heb je altijd alle informatie bij de hand.

Totaal: 40+ video- en/of podcastlessen

Angkor Wat

Praktisch:

 • Je ontvangt een aparte mail met inloggegevens voor de online omgeving
 • Je ontvangt een mail in je mailbox als reminder voor jezelf
 • Je houdt 1 jaar toegang tot alle lessen
 • Na een jaar kun je verlengen
 • Je kunt het programma in eigen tempo doorlopen
 • Er zijn regelmatig Q&A’s live online voor al je vragen
 • Toegang tot de community via WhatsApp
ReisWijs
ReisWijs 2.0
Wijs op Reis
Module 1 : MINDSET

Deze eerste module ga je heel concreet aan de slag met het ‘waarom’ van je reis. Je hebt al ja gezegd tegen dit programma, dus je wílt die reis maken. Tijdens je voorbereidingen kom je momenten tegen dat je gaat twijfelen. Twijfels die bij jezelf naar boven komen, maar ook aangewakkerd worden door je omgeving. Je gaat met je mindset aan de slag, zodat jij deze keer wél doorzet en niet terugvalt in excuses!

Module 2: LEERPLICHT

Voor veel ouders één van de belangrijkste modules van dit programma. Het is dé reden waardoor je überhaupt op zoek bent gegaan naar informatie over reizen in combinatie met leerplicht.Wat mag er wel, wat niet? Wanneer neem je contact op met een leerplichtambtenaar en wat kan school voor je betekenen? In deze module leer ik je alle opties die je hebt, waardoor jij weet dat er meer mogelijk is dan alleen uitschrijven uit Nederland!

Module 3: WERK

Kun je in loondienst blijven tijdens een reis en als je uitschrijft? In deze module geef ik je informatie over de verschillende mogelijkheden die je hebt rondom werken in loondienst en het hebben van een eigen onderneming. Hoe zit dat met je KvK inschrijving? Zodat jij weet hoe jij het met je werk goed kunt regelen. Je leert wat je moeten regelen wanneer je uitschrijft, wel of niet werken in het buitenland, de belastingen en het hebben van verlof.

Module 4: FINANCIEEL

De meest uitgebreide module van het hele programma! De module is verdeeld in de financiële voorbereidingen (hoe regel jij je reisbudget) en in de financiën onderweg (wat kan je reis gaan kosten). Hierdoor ben jij financieel goed voorbereid.

Je krijgt voor deze module een week langer de tijd. Je gaat concreet met de opdrachten aan de slag om meer inzicht in je financiën te krijgen.

Module 5: VERZEKERINGEN

Deze module is er één die voor veel ouders belangrijk is. Je leert alles over de mogelijkheden rondom je zorgverzekering en je leert welke verzekeringen er zijn wanneer je uitgeschreven bent. De reisverzekering komt aan bod en het in kaart brengen van al je huidige/wenselijke verzekeringen. Hierdoor weet jij wat je geregeld moet hebben.

De camperverzekering komt apart aan bod, omdat deze vaak bij uitschrijven lastiger te regelen is. Je leert welke maatschappijen evt. mogelijk zijn.

Module 6: JE HUIS

Wat doe je met je woning? Heb je een huur- of koopwoning en wil je deze aanhouden? Wil je verkopen of verhuren? Mag je verhuren? Wat zijn dan de mogelijkheden zowel bij je huur- als koopwoning? Hoe zit dat bij uitschrijven, je hypotheekrenteaftrek en moet je huurinkomsten als inkomsten opgeven? Dit leer ik je allemaal in deze 6e module waardoor jij weet wat je met je huis kunt doen.

Module 7: UITSCHRIJVEN

Ook deze module is 1 van de redenen waarom je voor dit programma kiest, want uitschrijven uit Nederland (emigreren) klinkt vaak heftig en veelomvattend. Is dat ook zo? Wanneer moet jij je uitschrijven, wanneer is het voor jouw gezin de beste optie en wat moet je allemaal regelen, zodat je goed voorbereid vertrekt, maar ook weer terug kunt komen? Na deze module weet jij dit.

Inclusief een voorbeeldbrief om je uit te schrijven.

Module 8: ONDERWIJS ONDERWEG

Wanneer je reist met leerplichtige kinderen, krijg je te maken met onderwijs onderweg. Hoe je dit ook doet, kinderen leren altijd en overal. Juist niet alleen binnen de 4 muren van een klaslokaal! Toch is het fijn, dat je kind zonder problemen weer in kan stromen in de klas. Je leert in deze module waar je rekening mee kunt houden, hoe jij je kunt voorbereiden en hoe de praktijk kan zijn, zodat je kind zonder schoolachterstand weer in kan stromen.

Module 9: REIZEN MET KINDEREN

Reizen met kinderen is anders. Reizen met kinderen is óók anders dan een vakantie met kinderen. Reizen, echt een langere tijd weg zijn, is anders dan een vakantie. Voor jou, maar ook voor je kind.

Hoe bereid je een kind voor op zo’n reis, wanneer betrek je een kind, wat doe je aan heimwee en waar wil je onderweg rekening mee houden wanneer je met kinderen reist? Na deze module ben jij op de hoogte en heb je alle informatie.

Module 10: TERUGKEREN NAAR NEDERLAND

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, wanneer je met je reisvoorbereidingen aan de slag gaat! Maar toch is het goed ook hierover na te denken. Na deze module weet jij de zaken die goed zijn om vooraf te weten én te regelen, waardoor je met een gerust hart kunt vertrekken.

Ook een stuk mindset komt weer aan bod. Terugkeren naar Nederland doe je namelijk niet alleen fysiek, maar ook mentaal. En dat is vaak best wennen en omschakelen.

Al je antwoorden krijg jij met ReisWijs

Kijk deze korte video om een beeld te krijgen bij hoe reizen kan zijn voor jou.

Wat anderen zeggen over ‘ReisWijs!’:

Nog even voorstellen:

Hi, ik ben Tessa,

ik ben online leerkracht en ik begeleid gezinnen met leerplichtige kinderen met reisplannen. In 2018 heb ik zelf maanden gereisd met mijn gezin én mijn kinderen waren leerplichtig.

Door deze reis is mijn onderneming ontstaan. Het is mijn mening dat leren bij voorkeur niet alleen gebeurt binnen de 4 muren van een klaslokaal en dat onderwijs hierin veel vernieuwender in mag zijn. Door jou te begeleiden bij je reisplannen én je te begeleiden bij het onderwijs onderweg, draag ik mijn steentje bij om te laten zien dat reizen en onderwijs heel goed samen kunnen.

Ik help jou ook bij het vormgeven van het onderwijs en bij het lesgeven onderweg. Zodat jij vol vertrouwen die reis gaat maken en je kind zelf les kunt geven.

Mijn expertise is tweeledig en dat maakt mijn begeleiding uniek. Ik ben niet alleen ervaringsdeskundige als het gaat om reizen met leerplichtige kinderen. Ik werk ook al 20 jaar in het basisonderwijs en heb ervaring in regulier en Montessori onderwijs in alle jaargroepen van de basisschool. Op dit moment werk ik nog 2 dagen in het basisonderwijs.

Juist deze combinatie is uniek en maakt dat ik je écht goed kan begeleiden in alle informatie die ik je geef.

FAQ’s

Voor wie is dit programma geschikt?

 • Voor ouders die al een tijd weten dat ze graag een langere tijd naar het buitenland willen met hun gezin en een kind hebben in de (bijna) leerplichtige leeftijd.
 • Voor ouders die hier vragen over hebben en graag op een gestructureerde en laagdrempelige manier een zo volledig mogelijk antwoord op willen.
 • Voor ouders die het fijn vinden om ook in contact te komen met andere ouders die hiermee bezig zijn, zonder dat dit een verplichting is.
 • Voor ouders die de intentie hebben binnen 2 jaar te willen vertrekken.

Voor wie is dit programma niet geschikt?

 • Voor ouders die graag alles zelf willen uitzoeken zonder begeleiding en hierdoor onnodig veel tijd kwijt zijn.
 • Voor ouders die niet geloven dat dit programma écht een toegevoegde waarde kan zijn.
 • Voor ouders die pas over 2,5 jaar willen vertrekken. De kans dat je betrokkenheid niet groot genoeg is, is heel reëel.

Wat kost ReisWijs?

De investering voor ‘ReisWijs is op dit moment tijdelijk €247 incl. btw.

Ik vind al veel informatie op internet. Heb ik dan toch iets aan het programma?

Er is inderdaad al veel informatie te vinden. En dat is super fijn! Het nadeel is dat veel informatie versnipperd te vinden is en dit je ontzettend veel tijd kost om alle informatie te vinden die je nodig hebt. Met dit programma heb ik ervoor gezorgd dat alles bij elkaar staat én je een compleet pakket aan informatie hebt.
De Q&A’s die erbij zitten in de vernieuwde versie, geven een enorme verdieping omdat je al jouw persoonlijke vragen kunt stellen en ik echt met je mee denk en antwoorden op maat kan geven. Daarbij is de What’s App community heel fijn voor het contact met andere ouders en om snel een vraag te kunnen stellen.

Het komt mij nu niet goed uit. Komt het programma later nog eens?

Je kunt DIRECT starten met ‘ReisWijs. Je ontvangt de 10 stappen met alle lessen, het online werkboek bij elke module.  Vanaf mei 2024 is ReisWijs vernieuwd en staat alles voor je klaar in een nieuwe online omgeving. Groepsrondes starten een paar keer per jaar.

Sommige informatie weet ik al

Wanneer jij besluit een langere reis te gaan maken, ga je vaak direct aan de slag op zoek naar informatie. Grote kans dat je al het één en ander weet wat je in het programma leert. Het gaat er vooral om dat je dit gaat aanvullen met de ontbrekende kennis, zodat jij een geweldige wereldreis krijgt en niet onverhoopt met gedoe komt te zitten. Voor iedereen zal het iets anders zijn, maar met deze cursus zorg je ervoor dat jouw wereldreis van A tot Z is voorbereid.

Krijg ik 1:1 begeleiding van jou?

Wanneer je het programma volgt, dan begeleid ik je echt. De lessen zijn vooraf opgenomen. Middels de live online Q&A’s kun je al je vragen stellen en de What’s App community is een heel laagdrempelige manier om met elkaar in contact te zijn.
Je hebt mijn begeleiding zeker, maar niet de hele tijd 1:1. Wel kun je 1:1 consulten plannen.

Ik twijfel of ik de investering wil doen

Dat begrijp ik heel goed. Reizen is namelijk kostbaar. Maar probeer het ook van een andere kant te bekijken. Wat kost het je om deze investering NIET te doen? Wat kost het je aan tijd, frustratie en twijfel wanneer je op zoek blijft naar alle informatie en elke keer nog niet concreet aan de slag gaat, maar blijft lezen en geen stappen zet? Wanneer ga je dan die reis écht maken? Wat kost 1 avond uit eten gaan en wat als je dan een keer niet gaat en voor dit programma kiest? Wat levert dat je op?

Kan ik het programma ook alleen volgen, zonder begeleiding?

Ja, dat kan! ‘ReisWijs is zelfstandig te volgen. In de vernieuwde versie zijn ook de Q&A’s weer terug waar je aan deel kunt nemen, maar deze zijn geen verplichting. Dit geldt ook voor de What’s App community. Deze onderdelen geven wél een enorme verdieping aan het programma.

Ik heb last van twijfels en belemmerende overtuigingen. Is het dan slim om mee te doen?

Elke ouder met deze reisplannen heeft dit. Dus dit is heel normaal. Ga er maar aanstaan; een reis van maanden voorbereiden, misschien wel een jaar of voor onbepaalde tijd, dat beslis je niet van de ene op de andere dag! En dat dat met momenten spannend is of twijfels geeft, is heel logisch!
Het is voor dit programma belangrijk dat je wel in actie kunt komen, want jij moet het doen.
Het voordeel van dit programma is dat de opdrachten dusdanig opgesteld zijn, ze jou juist op heel laagdrempelige wijze in actie zullen zetten.

Ik twijfel nog steeds

Wellicht dat er dan nog dingen niet heel duidelijk zijn? Heb je misschien nog vragen? Geen probleem! Mail even naar: tessa@travellingtheyoungones.nl, zodat ik je vragen kan beantwoorden.
En eerlijk, het kan zijn dat dit programma nu nog niet voor jou is. Geen probleem, maar blijf niet met je vragen zitten. Stuur me even een mailtje of bijvoorbeeld een dm via Instagram. Wanneer je vragen beantwoord zijn, kun jij voor jezelf beslissen wat op dit moment voor jou passend is.

ReisWijs 2.0

Klik op de knop hieronder om je aan te melden voor ReisWijs.

Volg de stappen, rond je betaling af en je krijgt een bevesting in je mailbox. Daarna kun je vrijwel direct beginnen met ReisWijs!