Reis (onder)Wijs!

Goed voorbereid op reis met leerplichtige kinderen

Je wilt op reis met je gezin en de mooiste tijd van je leven beleven. Herinneringen maken! Maar hoe maak je dit waar ondanks de leerplicht? Zonder dat jouw kind een achterstand op school krijgt?

Herken jij je ook in het volgende?

Eigenlijk wil je dit al heel lang; een langere tijd met je gezin op reis. Tijd voor elkaar, uit de hectiek van de dagelijkse sleur stappen. Het gehaast, elkaar in de ochtend en eind van de dag vluchtig zien, maar wanneer heb je echt even tijd? De kinderen groeien zo snel groot en ondanks dat je ze graag op een fijne manier ziet opgroeien, graag toch ook niet te snel. Want, de tijd gaat door.

Het lijkt je heerlijk om écht langer de tijd met en voor elkaar te hebben. Een paar maanden, misschien zelfs wel een jaar! Alleen, je twijfelt, want wanneer je dit uitspreekt, komen er direct zoveel vragen in je op:

De kinderen zijn leerplichtig, kan dat dan wel? Kunnen we dit financieel realiseren? Hoe doen we dat? Hoe doen andere gezinnen dit? Je werk is ook iets wat je uit moet zoeken, wil je (onbetaald) verlof, tijdelijk stoppen met werken en wat dan?

En als dan die leerplicht het zo ingewikkeld maakt, dan moet je misschien je gezin wel uitschrijven uit Nederland! Hoeveel geregel is dat? Kun je verzekerd blijven, hoe zit dat met je woning, mag je gewoon uitschrijven, welke instanties krijgen hier dan bericht van en waar moet je zelf achteraan?

En ondertussen baal je dat het er wéér niet van gekomen is…

Je denkt soms dat een lange vakantie in de zomer ook wel genoeg is. De kinderen gaan hun vriendjes vast missen. Zitten zij hier wel op te wachten? En je familie, die mis je misschien ook wel als je maanden onderweg bent. Merk je de onderliggende excuses? Je laat het voorbijgaan, je droom parkeer je. Het werk gaat door, je ziet je vrienden geregeld, kinderen breng je naar sport en afspraakjes en zo kabbelen de weken en maanden voorbij en voor je het weet ben je weer een jaar verder. Heb je genoten van een fijne zomervakantie en besef je wéér dat je dit zo graag langer wilt: het gevoel van ontspannen samen zijn en de tijd te hebben. Langer dan een vakantie. Je wilt graag met je gezin de mooiste plekken van de wereld zien, zonder dat de kinderen een achterstand op school oplopen.

Wanneer neem je een beslissing? Wanneer besluit jij dat je het lang genoeg hebt uitgesteld? Wanneer ga je aan de slag om écht uit te zoeken hoe je dit kunt realiseren?

Denk jij dat je over 15 jaar spijt hebt als je het niet hebt gedaan?

“Had ik toen maar die reis gemaakt.” Is dat wat je dan tegen jezelf wilt zeggen? Het juiste moment ís NU.

Vanaf oktober kun jij weer meedoen met Reis (onder)Wijs het groepsprogramma. Er zijn dan 2 versies waar je uit kunt kiezen! Je ziet ze hieronder.

Je kunt je nu nog niet aanmelden, maar jezelf wél alvast vrijblijvend op de interesselijst zetten. Je krijgt dan als eerste alle informatie en vaak is er ook een toffe actie voor de snelle beslisser. 😉

Wil je starten wanneer het jou uitkomt? Meld je dan aan voor Reis (onder)Wijs – DIY!

Verder op de pagina worden alle 10 modules kort toegelicht. COMPACT bestaat uit 4 van deze modules. Het gaat dan om: Leerplicht, Verzekeringen, Uitschrijven en Onderwijs op reis. Deze 4 modules vind je in Reis (onder)Wijs COMPACT.

Wil jij ook zo graag weten:

 • Hoe je een langere reis kunt maken met je gezin? Zodat jullie de mooiste plekken van de wereld kunnen zien én geweldige herinneringen maken.
 • Waar je moet beginnen om van deze droom een plan te maken? Waardoor je wél in actie komt.
 • Hoe je rust en duidelijkheid krijgt, omdat je omgeving je soms aan het twijfelen maakt? Waardoor je vol vertrouwen achter jullie droom kunt blijven staan.
 • Hoe je een duidelijk overzicht krijgt, omdat je je afvraagt of het niet teveel gedoe is met leerplichtige kinderen? Waardoor leerplicht geen drempel meer is.
 • Hoe je kind niet achter gaat lopen met school onderweg? Zodat je kind moeiteloos terug de klas in kan.
 • Hoe het uitschrijven werkt, omdat het idee je nu nog belemmert? Zodat je een keus kunt maken die bij jullie past.
 • Hoe onderwijs onderweg werkt, omdat je je afvraagt of je dit zelf goed kunt geven op reis? Zodat je met vertrouwen hiermee aan de slag kunt.

Door het programma krijg je hier allemaal antwoord op en méér.

In 10 overzichtelijke modules met 40+ video- en podcastlessen, neem ik je stap voor stap en vooral heel praktisch en laagdrempelig mee, zodat jij precies weet welke stappen je kunt zetten. Passend bij jouw gezinssituatie.

Na afloop heb je overzicht, een duidelijk plan én ben je vol vertrouwen begonnen met de eerste voorbereidingen!

Liever zelf aan de slag en niet wachten op de start van een nieuwe ronde?

Kun je op dit moment niet meedoen met een groepstraject of wil je liever zelfstandig aan de slag? Dan is de DIY versie van Reis (onder)Wijs iets voor jou! Je doorloopt Reis (onder)Wijs COMPLEET zelfstandig in je eigen tempo en kunt het programma uitbreiden met Q&A’s of bijvoorbeeld een 1:1 met Tessa.

Het programma is verder inhoudelijk volledig gelijk aan COMPLEET, met het verschil dat je de Q&A’s, masterclasses en 1:1 zelf later kunt toevoegen.

Klik op de afbeelding of op de knop hieronder om je aan te melden voor Reis (onder)Wijs DIY.

Volg de stappen, rond je betaling af en je krijgt een bevesting in je mailbox. Daarna kun je vrijwel direct beginnen met Reis (onder)Wijs!

There are 7 days in a week,

And someday isn’t one of them.

Na afloop van Reis (onder)Wijs:

 • Weet jij welke opties je hebt binnen de leerplichtwet, zodat jij een passende keus kunt maken
 • Weet jij wat er komt kijken bij uitschrijven uit Nederland, waardoor je weet wat je moet regelen
 • Weet je welke verzekeringen je (nog) hebt, welke je nodig hebt en welke je kunt aanhouden, zodat je een helder afvinklijstje hebt
 • Heb je een helder financieel plan om je reisbudget bij elkaar te krijgen en ben je gestart
 • Weet je wat jullie reis ongeveer kan gaan kosten
 • Weet je of jij je huis kunt en wilt verhuren, zodat je weet wat je daarvoor moet regelen
 • Weet jij hoe je je kind goed voorbereiden op deze reis, maar ook het thuisfront, waardoor je dit rustig en zelfverzekerd aanpakt
 • Weet jij hoe je het onderwijs kunt voortzetten onderweg, waardoor je hier vertrouwen in hebt
 • Weet je waar je rekening mee moet houden met het onderwijs onderweg
 • Weet je hoe je weer terug inschrijft in Nederland, waardoor dit soepel verloopt
 • Heb je recht op een 1:1 met mij vóórdat je vertrekt, zodat je al je (latere) vragen kunt stellen

Dit is wat je krijgt:

Elke module bestaat uit video- en podcastlessen. Bij de lessen horen opdrachten, waardoor je direct heel praktisch en laagdrempelig aan de slag kunt. De ene module heeft meer lessen dan de andere. De duur van de les varieert. Zo blijft het behapbaar en kun je alle nieuwe kennis in delen gaan toepassen.

Elke module heeft een werkboek, waarin de lessen uitgeschreven staan. Wanneer je deze downloadt, lokaal opslaat en/of print, heb je altijd alle informatie bij de hand.

Totaal: 40+ video- en/of podcastlessen

Angkor Wat

Praktisch:

 • Het groepstraject start met een Live Kick-off, je krijgt een opname
 • Je ontvangt wekelijks of dagelijks een module in je mailbox
 • Je houdt toegang tot alle lessen zolang het programma bestaat
 • Je kunt het programma in eigen tempo doorlopen
 • Er is tijdens het programma 2x een Live Q&A
 • Na afloop kun je aan Q&A’s blijven deelnemen
 • *NIEUW* We sluiten af met een Live Kick-down
Module 1 : MINDSET

Deze eerste module ga je heel concreet aan de slag met het ‘waarom’ van je reis. Je hebt al ja gezegd tegen dit programma, dus je wílt die reis maken. Tijdens je voorbereidingen kom je momenten tegen dat je gaat twijfelen. Twijfels die bij jezelf naar boven komen, maar ook aangewakkerd worden door je omgeving. Je gaat met je mindset aan de slag, zodat jij deze keer wél doorzet en niet terugvalt in excuses!

Inhoud: 1 Introductie-les

Module 2: LEERPLICHT

Voor veel ouders één van de belangrijkste modules van dit programma. Het is dé reden waardoor je überhaupt op zoek bent gegaan naar informatie over reizen in combinatie met leerplicht.Wat mag er wel, wat niet? Wanneer neem je contact op met een leerplichtambtenaar en wat kan school voor je betekenen? In deze module leer ik je alle opties die je hebt, waardoor jij weet dat er meer mogelijk is dan alleen uitschrijven uit Nederland!

Inhoud: 5 lessen

Module 3: WERK

Kun je in loondienst blijven tijdens een reis en als je uitschrijft? In deze module geef ik je informatie over de verschillende mogelijkheden die je hebt rondom werken in loondienst en het hebben van een eigen onderneming. Hoe zit dat met je KvK inschrijving? Zodat jij weet hoe jij het met je werk goed kunt regelen. Je leert wat je moeten regelen wanneer je uitschrijft, wel of niet werken in het buitenland, de belastingen en het hebben van verlof.

Inhoud: 2 lessen

Module 4: FINANCIEEL

De meest uitgebreide module van het hele programma! De module is verdeeld in de financiële voorbereidingen (hoe regel jij je reisbudget) en in de financiën onderweg (wat kan je reis gaan kosten). Hierdoor ben jij financieel goed voorbereid.

Je krijgt voor deze module een week langer de tijd. Je gaat concreet met de opdrachten aan de slag om meer inzicht in je financiën te krijgen.

Inhoud: 12 lessen, incl. 4 sub-lessen

Module 5: VERZEKERINGEN

Deze module is er één die voor veel ouders belangrijk is. Je leert alles over de mogelijkheden rondom je zorgverzekering en je leert welke verzekeringen er zijn wanneer je uitgeschreven bent. De reisverzekering komt aan bod en het in kaart brengen van al je huidige/wenselijke verzekeringen. Hierdoor weet jij wat je geregeld moet hebben.

De camperverzekering komt apart aan bod, omdat deze vaak bij uitschrijven lastiger te regelen is. Je leert welke maatschappijen evt. mogelijk zijn.

Inhoud: 5 lessen

Module 6: JE HUIS

Wat doe je met je woning? Heb je een huur- of koopwoning en wil je deze aanhouden? Wil je verkopen of verhuren? Mag je verhuren? Wat zijn dan de mogelijkheden zowel bij je huur- als koopwoning? Hoe zit dat bij uitschrijven, je hypotheekrenteaftrek en moet je huurinkomsten als inkomsten opgeven? Dit leer ik je allemaal in deze 6e module waardoor jij weet wat je met je huis kunt doen.

Inhoud: 2 lessen

Module 7: UITSCHRIJVEN

Ook deze module is 1 van de redenen waarom je voor dit programma kiest, want uitschrijven uit Nederland (emigreren) klinkt vaak heftig en veelomvattend. Is dat ook zo? Wanneer moet jij je uitschrijven, wanneer is het voor jouw gezin de beste optie en wat moet je allemaal regelen, zodat je goed voorbereid vertrekt, maar ook weer terug kunt komen? Na deze module weet jij dit.

Inclusief een voorbeeldbrief om je uit te schrijven.
Inhoud: 5 lessen

Module 8: ONDERWIJS ONDERWEG

Wanneer je reist met leerplichtige kinderen, krijg je te maken met onderwijs onderweg. Hoe je dit ook doet, kinderen leren altijd en overal. Juist niet alleen binnen de 4 muren van een klaslokaal! Toch is het fijn, dat je kind zonder problemen weer in kan stromen in de klas. Je leert in deze module waar je rekening mee kunt houden, hoe jij je kunt voorbereiden en hoe de praktijk kan zijn, zodat je kind zonder schoolachterstand weer in kan stromen.

Inhoud: 3 lessen

Module 9: REIZEN MET KINDEREN

Reizen met kinderen is anders. Reizen met kinderen is óók anders dan een vakantie met kinderen. Reizen, echt een langere tijd weg zijn, is anders dan een vakantie. Voor jou, maar ook voor je kind.

Hoe bereid je een kind voor op zo’n reis, wanneer betrek je een kind, wat doe je aan heimwee en waar wil je onderweg rekening mee houden wanneer je met kinderen reist? Na deze module ben jij op de hoogte en heb je alle informatie.

Inhoud: 4 lessen

Module 10: TERUGKEREN NAAR NEDERLAND

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, wanneer je met je reisvoorbereidingen aan de slag gaat! Maar toch is het goed ook hierover na te denken. Na deze module weet jij de zaken die goed zijn om vooraf te weten én te regelen, waardoor je met een gerust hart kunt vertrekken.

Ook een stuk mindset komt weer aan bod. Terugkeren naar Nederland doe je namelijk niet alleen fysiek, maar ook mentaal. En dat is vaak best wennen en omschakelen.

Inhoud: 2 lessen

Jij kunt op 2 manieren aan de slag met ‘Reis (onder)Wijs!’

Kijk deze korte video om een beeld te krijgen bij hoe reizen kan zijn voor jou.

Wat anderen zeggen over ‘Reis (onder)Wijs!’:

Nog even voorstellen:

Hi, ik ben Tessa,

ik ben online leerkracht en ik begeleid gezinnen met leerplichtige kinderen met reisplannen. In 2018 heb ik zelf maanden gereisd met mijn gezin én mijn kinderen waren leerplichtig.

Door deze reis is mijn onderneming ontstaan. Het is mijn mening dat leren bij voorkeur niet alleen gebeurt binnen de 4 muren van een klaslokaal en dat onderwijs hierin veel vernieuwender in mag zijn. Door jou te begeleiden bij je reisplannen én je te begeleiden bij het onderwijs onderweg, draag ik mijn steentje bij om te laten zien dat reizen en onderwijs heel goed samen kunnen.

Ik help jou ook bij het vormgeven van het onderwijs en bij het lesgeven onderweg. Zodat jij vol vertrouwen die reis gaat maken en je kind zelf les kunt geven.

Mijn expertise is tweeledig en dat maakt mijn begeleiding uniek. Ik ben niet alleen ervaringsdeskundige als het gaat om reizen met leerplichtige kinderen. Ik werk ook al 20 jaar in het basisonderwijs en heb ervaring in regulier en Montessori onderwijs in alle jaargroepen van de basisschool. Op dit moment werk ik nog 2 dagen in het basisonderwijs.

Juist deze combinatie is uniek en maakt dat ik je écht goed kan begeleiden in alle informatie die ik je geef.

FAQ’s

Voor wie is dit programma geschikt?

 • Voor ouders die al een tijd weten dat graag een langere reis willen maken met hun gezin en een kind hebben in de (bijna) leerplichtige leeftijd.
 • Voor ouders die hier vragen over hebben en graag op een gestructureerde en laagdrempelige manier een zo volledig mogelijk antwoord op willen.
 • Voor ouders die het fijn vinden om ook in contact te komen met andere ouders die hiermee bezig zijn, zonder dat dit een verplichting is.
 • Voor ouders die de intentie hebben binnen 1,5 jaar te willen vertrekken.

Voor wie is dit programma niet geschikt?

 • Voor ouders die graag alles zelf willen uitzoeken zonder begeleiding en hierdoor onnodig veel tijd kwijt zijn.
 • Voor ouders die niet geloven dat dit programma écht een toegevoegde waarde kan zijn.
 • Voor ouders die pas over 2 jaar willen vertrekken. De kans dat je betrokkenheid niet groot genoeg is, is heel reëel en ondanks dat je toegang houdt tot het materiaal, laat de praktijk zien dat veel live Q&A’s en masterclasses niet bijgewoond worden en dat is zonde van je investering

Wat kost Reis (onder)Wijs?

De investering voor ‘Reis (onder)Wijs COMPLEET’ is op dit moment 329. Je kunt evt. ook in 2 termijnen betalen van 170.

De investering voor ‘Reis (onder)Wijs COMPACT’ is op dit moment 127.

Wie op de interesselijst staat voor, ontvangt de beste prijs en/of extra bonussen.

Ik vind al veel informatie op internet. Heb ik dan toch iets aan het programma?

Er is inderdaad al veel informatie te vinden. En dat is super fijn! Het nadeel is dat veel informatie versnipperd te vinden is en dit je ontzettend veel tijd kost om alle informatie te vinden die je nodig hebt. Met dit programma heb ik ervoor gezorgd dat alles bij elkaar staat én je een compleet pakket aan informatie hebt.
Het feit dat je dit samen doet met andere ouders met reisplannen, maakt dat de connectie groter wordt, evenals de commitment naar jezelf toe. Daarbij zijn de masterclasses en Q&A’s ontzettend waardevol, juist door hier live bij te kunnen zijn.

Het komt mij nu niet goed uit. Komt het programma later nog eens?

Je kunt dit programma in principe 3x per jaar starten met mijn begeleiding en alle extra’s als Q&A’s en masterclasses.Dat is ‘Reis (onder)Wijs COMPLEET of COMPACT’.

Daarnaast kun je DIRECT starten met ‘Reis (onder)Wijs DIY’. Voor een lagere investering ontvang je de 10 modules met alle lessen, het online werkboek bij elke module. Daarnaast kun je deze versie zelf uitbreiden naar eigen keuze.

Sommige informatie weet ik al

Wanneer jij besluit een langere reis te gaan maken, ga je vaak direct aan de slag op zoek naar informatie. Grote kans dat je al het één en ander weet wat je in het programma leert. Het gaat er vooral om dat je dit gaat aanvullen met de ontbrekende kennis, zodat jij een geweldige wereldreis krijgt en niet onverhoopt met gedoe komt te zitten. Voor iedereen zal het iets anders zijn, maar met deze cursus zorg je ervoor dat jouw wereldreis van A tot Z is voorbereid.

Krijg ik 1:1 begeleiding van jou?

Wanneer je het programma volgt met begeleiding (dit kan momenteel 3x per jaar), dan begeleid ik je echt. De lessen zijn vooraf opgenomen, maar tijdens de Kick-off, Q&A’s en tijdens het 1:1 consult kun je me al je vragen stellen die je hebt. Daarbij kun je in de besloten community bij elke module je vragen stellen, waar ik persoonlijk antwoord op geef.
Dus mijn begeleiding heb je zeker, maar niet de hele tijd 1:1.

Ik twijfel of ik de investering wil doen

Dat begrijp ik heel goed. Reizen is namelijk kostbaar. Maar probeer het ook van een andere kant te bekijken. Wat kost het je om deze investering NIET te doen? Wat kost het je aan tijd, frustratie en twijfel wanneer je op zoek blijft naar alle informatie en elke keer nog niet concreet aan de slag gaat, maar blijft lezen en geen stappen zet? Wanneer ga je dan die reis écht maken? Wat kost 1 avond uit eten gaan en wat als je dan een keer niet gaat en voor dit programma kiest? Wat levert dat je op?

Is de besloten community verplicht?

Nee, zeker niet. De Facebookgroep is onderdeel van ‘Reis (onder)Wijs Compleet’. Je krijgt het programma via je mail toegestuurd, dus hierin mis je niets. Wel is het zo dat alle ouders die zich aansluiten in de besloten community, in deze groep kunnen blijven. De groep groeit dus, ook met ouders die op een gegeven moment al onderweg zijn.
Hier kun je dus op een toegankelijke manier ook vragen stellen en in contact komen met ouders die onderweg zijn en gaan.
Je hebt een Facebook-account nodig voor deze besloten community.

Kan ik het programma ook alleen volgen, zonder begeleiding?

Ja, dat kan! Dan kies je voor ‘Reis (onder)Wijs DIY’. Deze versie van het programma doorloop je zelf, zonder besloten community. Ook zitten er niet standaard de live Q&A’s bij, de masterclasses of de 1:1 met mij. Met deze versie van het programma kun je op elk moment beginnen. Voor slechts 749 227 euro is Reis (onder)Wijs DIY voor jou en kun je direct beginnen!

Wel kun je deze onderdelen toevoegen, zodat het programma Maatwerk wordt voor jou!

Ik heb last van twijfels en belemmerende overtuigingen. Is het dan slim om mee te doen?

Elke ouder met deze reisplannen heeft dit. Dus dit is heel normaal. Ga er maar aanstaan; een reis van maanden voorbereiden, misschien wel een jaar of voor onbepaalde tijd, dat beslis je niet van de ene op de andere dag! En dat dat met momenten spannend is of twijfels geeft, is heel logisch!
Het is voor dit programma belangrijk dat je wel in actie kunt komen, want jij moet het doen.
Het voordeel van dit programma is dat de opdrachten dusdanig opgesteld zijn, ze jou juist op heel laagdrempelige wijze in actie zullen zetten.

Ik twijfel nog steeds

Wellicht dat er dan nog dingen niet heel duidelijk zijn? Heb je misschien nog vragen? Geen probleem! Mail even naar: tessa@travellingtheyoungones.nl, zodat ik je vragen kan beantwoorden.
En eerlijk, het kan zijn dat dit programma nu nog niet voor jou is. Geen probleem, maar blijf niet met je vragen zitten. Stuur me even een mailtje of bijvoorbeeld een dm via Instagram. Wanneer je vragen beantwoord zijn, kun jij voor jezelf beslissen wat op dit moment voor jou passend is.

Liever zelf aan de slag en niet wachten op de start van een nieuwe ronde?

Kun je op dit moment niet meedoen met een groepstraject of wil je liever zelfstandig aan de slag? Dan is de DIY versie van Reis (onder)Wijs iets voor jou! Je doorloopt het programma zelfstandig in je eigen tempo en kunt het programma uitbreiden met Q&A’s of bijvoorbeeld een 1:1 met Tessa.

Klik op de afbeelding of op de knop hieronder om je aan te melden voor Reis (onder)Wijs DIY.

Volg de stappen, rond je betaling af en je krijgt een bevesting in je mailbox. Daarna kun je vrijwel direct beginnen met Reis (onder)Wijs!