Reislustig gezin: @Way2Serendipity, op reis met kinderen

reislustige gezinnen way2srendipity

Wij zijn Ben (40), Cindy (40), Logan (11), Maesen (7) en Mint (2). We reizen in onze camper over de wereld en hebben inmiddels 24 landen en 3 continenten bezocht. In 2018 begon ons avontuur omdat we het gevoel hadden dat de tijd door onze vingers gleed. Er ontstond een behoefte aan een time-out van werk en verplichtingen en een drang naar een andere manier van leven. Het geven van betekenis aan het leven, het weer verwonderen over mooie dingen, het stilstaan, leven in de natuur en het hebben van vrijheid en avontuur. De voornaamste reden was het hebben van quality time met elkaar. De kinderen zijn maar zo kort jong en daar willen we heel bewust deel van uitmaken.

Reislustig gezin beviel fantastische reis iets te goed

De reis beviel erg goed, iets te goed en bij terugkomst in Nederland konden we dan ook niet echt onze draai meer vinden. Verpest door onze fantastische reis en het gevoel dat je weet dat het anders kan, besloten we opnieuw te gaan sparen. In 2022 hebben we voor de tweede keer ons huis en banen opgezegd en zijn we weer vertrokken. We hebben wederom nog geen moment spijt gehad.

Het leven dat we hebben bevalt goed. Hoewel we inmiddels verlangen naar een vast plekje waar we met regelmaat naar terug kunnen keren, zal de reislust nooit meer weggaan.

reislustig gezin op reis luchtballon
way2serendipity lantaarns

Onderwijs en leren op reis

Onze kinderen krijgen thuisonderwijs. Cindy is gelukscoach en was in Nederland leerkracht en beide facetten proberen we te integreren in de kennisoverdracht. We doen het op onze eigen manier, maar we laten het onderwijs niet volledig los, omdat we willen dat onze kinderen de keuze behouden om op latere leeftijd hun eigen weg te gaan. Met de basis die we leggen, hebben ze alle vrijheid om hun eigen richting te kiezen zonder nu onder druk te staan.

We zien de kinderen groeien en ontwikkelen, elk op hun eigen manier. Spelen met vriendjes, voetballen, skaten, surfen, klimmen en klauteren. De wereld is een grote speeltuin voor ze. De tijd die we nu met onze kinderen hebben en de herinneringen die we delen, kan niemand ons ooit nog afnemen.

Tijdens het reizen komen we prachtige dingen tegen; de mooiste natuurverschijnselen, uitzichten, speeltuinen, dieren, steden en mensen. We blijven ons verwonderen over de wereld en kunnen intens genieten van een mooie wandeling naar een waterval. Onze kinderen leren tijdens het reizen over de natuur, de wereld, de verschillen tussen mensen en het mogen leren van deze verschillen. We laten ze zien dat waarheid en realiteit een perceptie is van onze ervaringen, normen en conditioneringen en dat dit dus voor iedereen verschillend is

Langer reizen met kinderen, vallen er ook dingen tegen?

Het camperleven is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn. Onze camper is ruim en de wereld onze achtertuin, maar bij regen voelt de leefruimte wel beperkt. Hetzelfde geldt als iemand chagrijnig is. Issues moet je direct aanpakken, want het leven in een camper geeft je geen ruimte om te ontsnappen aan jezelf, haha.

reislustige gezinnen way2serendipity

We zijn zelf verantwoordelijk voor ons eigen geluk

way2serendipity vuurtje

We hopen dat we onze kinderen als voorbeeld geven hun hart te volgen en voor hun geluk te kiezen. Ook als dit pad afwijkt van de norm. Uiteindelijk zijn we zelf verantwoordelijk voor ons eigen geluk en creëren we ons eigen leven.