Een reis cadeau voor je kind

Als jullie reisplannen hebben dan zijn de komende feestdagen natuurlijk wel een heel handig moment om vast een deel van de reisuitzet te verzamelen en je kind in de stemming te brengen. Een reis cadeau voor je kind is een fijn moment van voorpret! Wil je weten welk reis cadeau voor je kind echt handig is om te hebben en wil je weten hoe je dat verlanglijstje alvast ingevuld krijgt? Lees even verder, dan laat ik je zien welke reis cadeaus bij ons favoriet zijn.

Ben je op zoek naar het ultieme reiscadeau voor jezelf? Check dan even mijn blog ‘De fijnste cadeautips voor ouders die willen reizen’. En hier lees je 10 fijne moederdag cadeautips.

reis cadeau jong kind

Reis cadeau voor je kind:

De boekjes van ‘Ikke’

De boekjes van Ikke zijn het ultieme reis cadeau binnen het thema voorbereiding en voorpret. De boekjes zijn geschikt voor jongere kinderen en mocht je nog niet eerder met je kind gevlogen hebben, dan is het boekje ‘Ikke gaat vliegen’ echt een aanrader. De eerste keer dat wij vlogen, naar Kreta was dat, is het boekje in de periode ervoor echt verslonden.

Er zijn 4 verschillende boekjes op dit moment. Naast ‘Ikke gaat vliegen’ zijn er nog 3 boekjes die over verschillende bestemmingen gaan. Je vindt ze hier.

Een eigen rugzak of koffer voor je kind

Of je nu alleen met handbagage wilt reizen en ieder zijn eigen tas draagt, of dat je kind mee mag beslissen wat er in zijn eigen rugzak gaat… Een eigen rugzak voor je kind is wel heel handig.

Als reis cadeau past deze ook mooi in het rijtje, want voor je kind is het leuk om vast een eigen rugzak te hebben en zijn de feestdagen misschien wel een handig moment om deze cadeau te geven of vragen.

Wij waren heel blij met deze. Niet te groot, niet te klein, comfortabel en schappelijk geprijsd. Volgens mij zijn er 2 of 3 kleuren beschikbaar.  Bij onze kinderen zaten ze aan het begin gelukkig niet heel vol. Zo kon er nog wat andere handbagage in (herkenbaar? Dat je stiekem teveel mee wilt nemen als handbagage en het eigenlijk niet nodig hebt?). Ook heel fijn trouwens, als je langer op reis gaat, dat die tassen nog niet vol zitten. Onderweg verzamel je ook nog wel eens wat. 😉

Als je niet gaat backpacken is deze koffer trouwens ook te gek! En super praktisch bijvoorbeeld op een luchthaven, omdat je je kind over de luchthaven kan trekken als het niet hoeft te lopen.

 

cadeau voor op reis

Spelletjes!

Je wilt zeer waarschijnlijk niet teveel spullen meenemen, maar ga je reizen met je kind, dan is het echt heel fijn een aantal spelletjes mee te hebben. Onze favoriet was Uno. Ik kan me niet herinneren de hoeveelheid potjes die wij gespeeld hebben op momenten dat we aan het wachten waren. Vaak was dit wachten op vervoer of wachten op eten. Vooral wachten op eten, hahahaha! Je wilt ze niet te snel een scherm in handen geven, je wilt samen op reis zijn en samen tijd hebben voor elkaar. Samen een spelletje spelen past daar mooi bij! Wij hadden ook nog een reiseditie schaken en Mens-erger-je-niet mee. Neemt niet veel ruimte in en ik bewonder de creativiteit die onze kinderen hadden om nieuwe spelletjes te verzinnen met de spelletjes die we mee hadden! En trouwens, ter plekke verzinnen ze ook van alles met spullen die voorhanden zijn.

Dus, je hebt het lang niet altijd nodig. Maar als je dan toch even de tijd wilt doden terwijl je op je eten wacht met hongerige kinderen die dan niet het meeste geduld op kunnen brengen… Laat staan na een reisdag waarbij je eigen humeur misschien ook niet meer ‘en pointe’ is.

Ja, dan kan een spelletje wel een ‘life saver’ zijn. Al was het maar voor je omgeving. 😉

LEGO

Al sinds mijn oudste 3 is, speelt hij met LEGO. Dat begon ooit met de gratis setjes die je bij een pompstation kreeg. Inmiddels bouwt hij de ingewikkeldste sets van Technic en struint hij geregeld Marktplaats af, op zoek naar een set die hij van zijn spaargeld zou willen kopen. Geregeld lag de huiskamer vol Lego dat gesorteerd werd of gebouwd.

sorteren LEGO

LEGO meenemen op reis bleek dus wel onoverkomelijk, terwijl ik dat eigenlijk niet zo zag zitten met al die losse stukjes. Maar goed, een paar maanden zonder LEGO was volgens de kinderen echt geen optie. Dus mochten ze allebei een setje thuis uitkiezen wat mee mocht, met nog een paar poppetjes erbij om het aan te vullen.

En ik moet zeggen; ik heb er geen spijt van gekregen. Op reisdagen bleef de LEGO onherroepelijk in de tas; ik wilde geen drama’s met stukjes die achterbleven in een bus of vliegtuig. Maar als we op onze bestemming waren, was het fijn speelgoed om mee te hebben, zeker als we op plekken sliepen waar bijvoorbeeld geen zwemwater was. Als je het goed verpakt en duidelijk grenzen stelt aan de hoeveelheid die mee mag, dan is LEGO prima te doen op reis.

Lego

UV-shirts:

Zeker in tropische gebieden wat mij betreft een must! Wij hadden een aardige reeks mee voor de jongens en onszelf. Ze vonden het heel fijn zitten en totaal geen bezwaar om bij het zwemmen te dragen. Sterker nog, het scheelde ze een hoop tijd met insmeren, omdat ze daar nu sneller klaar mee waren! Wel handig om te weten; op het strand met een nat shirt rollen door het zand…. geen aanrader met je shirt aan. 😉 Dat ging ontzettend jeuken door het zand en het zoute water! Was ook een best klusje om uit te spoelen trouwens. Lesson learned. Bij de Decathlon voor een goede prijs!

uv-shirts

Snorkelset en duikbril

Een snorkelmasker is natuurlijk inmiddels een bekende, je ziet ze steeds meer. Veel kinderen en volwassenen vinden dit een fijn ding. Onze kinderen werden eigenlijk blijer van een klein duikbrilletje, omdat ze liever dieper onder water wilden gaan en ze dan een snorkelset niet handig vonden. Dat hadden ze thuis al ervaren.

Persoonlijk vond ik dat niet zo erg, want ook dat neemt best wel weer wat ruimte in (hmm, volgens mij heb ik het eerder over ruimte gehad, ik voel een thema…) Een kwalitatief beter duikbrilletje aanschaffen is een aanrader, want het verhoogt echt het plezier in gebruik. Anders bestaat de kans dat het rubberbandje snel breekt of het brilletje bijvoorbeeld volloopt met water. Vet irritant natuurlijk!

Eigen tablet

Ja echt, je leest het goed. In het jaar voordat we op reis gingen, kregen de kinderen (ze betaalden zelf ook een deel) voor hun verjaardag een eigen tablet. Ze mochten hier nog steeds alleen op, op momenten dat wij dat aangaven en ze moesten ook nog steeds aan ons toestemming vragen als ze een bepaalde app wilden downloaden. Voor ons was de voornaamste reden de aankomende reis. En dan vooral in combinatie met schoolwerk. We wilden dat ze allebei tegelijkertijd ook digitaal aan hun schoolwerk konden werken.

Ik had schoolwerk via Google drive online en offline beschikbaar gemaakt en daarnaast waren er een aantal websites die ze voor school konden gebruiken en waar ze bijvoorbeeld konden inloggen. De jongens hadden een Samsung Tablet A10, maar inmiddels zijn wij overgestapt op deze. Dus kijk vooral wat voor tablet bij jullie zou passen.

schoolwerk tablet

Wij hadden zelf geen tablet mee, maar alleen onze telefoon. Als het handig was, konden we de tablets van de jongens gebruiken. Voor de feestdagen is dit misschien als cadeau wat te gortig, maar als tip vast voor je reis, zeker met kinderen die schoolwerk moeten doen, is het wel echt heel fijn!  En stiekem ook op reisdagen trouwens, als ze op een gegeven moment allebei even een filmpje willen kijken of een spelletje willen spelen… Het is een luxe, maar wij zijn heel blij geweest met deze investering.

Reisknuffel:

Knuffels zijn voor kinderen belangrijk en vaak hebben ze 1 favoriet. Zo ook onze jongens. En dat leverde thuis wat gespreksstof op voor we op reis gingen. Want die favoriete knuffel wilden ze niet kwijtraken op reis! Maar de knuffel niet meenemen, dat was eigenlijk ook niet wat ze wilden.

De favoriete knuffels van de jongens heb ik zelf gemaakt. En zo konden we tot een compromis komen: de jongens kozen zelf wat stoffen uit en daarvan heb ik voor hen allebei een reisknuffel gemaakt. Hun eigen knuffels mochten tijdens de reis logeren bij opa’s en oma’s. Hun reisknuffel ging mee op avontuur.

Tot slot

Reizen is meestal niet goedkoop, maar kun je gelukkig voor een deel zo duur maken als je zelf wilt. Zeker als je kijkt naar wat je wel of niet meeneemt en wat je hiervoor aanschaft. Als je dan bedenkt dat de feestdagen meestal ook niet de goedkoopste dagen zijn, dan is het natuurlijk wel heel efficiënt als je beiden kunt combineren en vast je reisuitzet regelt om als reis cadeau te geven!

Ook als het nog even duurt voordat je op reis gaat is het zinvol en leuk een reis cadeau voor je kind te geven of vragen. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan de tips!