fbpx

Over mij

Ik ben Tessa, begin 40, getrouwd en samen hebben we 2 jongens van 9 en 11 jaar oud. Ik ben (online)leerkracht en sinds ik begon met het voorbereiden van onze reis, merkte ik dat veel ouders met dezelfde vragen rondliepen als ik. Omdat ik elk gezin dat op reis wil, deze reiservaring óók gun, ben ik mijn ervaringen gaan delen.

De informatie die ik nodig had vond ik nogal versnipperd op het internet en ik besloot dit te gaan combineren. Alle informatie die ik gevonden en ervaren heb op 1 plek bij elkaar; Travelling the Young ones.

Mijn expertise als leerkracht zet ik samen met mijn reiservaring in om ouders en hun kinderen te begeleiden bij het onderwijs op reis. Gebruik voor een eerste contact de Whatsapp-knop, een fijne laagdrempelige manier! Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.

Ontstaan reisplannen

Bijna 10 jaar geleden ontstond het plan een reis te willen maken als gezin. Inmiddels hebben wij dit plan ook echt uitgevoerd en het smaakt naar meer! Het is iets wat ik iedereen aan kan raden ooit te doen als je de mogelijkheid hebt. Het iets langer weg zijn uit de omgeving waar je woont, maakt dat je je nieuwe gewoontes eigen maakt. Naast alle nieuwe indrukken en ervaringen die je opdoet, zijn het juist ook de nieuwe gewoontes die het bijzonder maken om een tijdje ergens anders te zijn. Tegelijkertijd realiseer ik me heel goed dat het een luxe is om je een vakantie te kunnen permitteren, laat staan een langere reis. Het maakt je dankbaar voor wat je hebt. Het maakt ook dat ik me realiseer dat er dromen zijn die je werkelijkheid kunt laten worden.

In ons geval was dat het moment dat we besloten; We gaan.

Hanoi old quarter, over ons
Hanoi, old quarter

Ontstaan website

Tijdens de voorbereidingen, de reis en zeker ook daarna merkte ik dat ik geregeld vragen beantwoord, mensen begeleid en coach bij het realiseren van hun plannen om een langere tijd onderweg te zijn. En tegenwoordig begeleid ik ze ook in het proces van ‘onderwijs geven onderweg’ aan schoolgaande kinderen. Je kunt er hier meer over lezen. Naast mijn artikelen die ik in mijn blog met je deel, is deze site bedoeld jullie te inspireren en te informeren. Je vindt er delen van mijn reisverslag om te kunnen lezen hoe wij het ervaren hebben met kinderen op reis te zijn.

Ook deel ik mijn tips en ervaringen als ondernemer, hoe ik begonnen ben en hoe je het locatie onafhankelijk werken als ondernemer kunt realiseren. Wat dat betreft voel ik me af en toe wel een manusje-van-alles, omdat ik merk dat ik mezelf steeds minder in 1 hokje wil plaatsen met wat ik doe. En krijg ik er ontzettend veel energie van om mijn ervaringen en kennis te delen met jullie!

Wil je begeleiding bij het plannen en uitvoeren van jullie reis, wil je van gedachten wisselen? Neem contact met me op. Ik help je graag je reis met je kind(eren) samen voor te bereiden.

Ock Pop Tok

Ik wens je veel inspiratie! Groetjes, Tessa

×