Het afgelopen jaar heb ik een hoop informatie verslonden toen ik begon met mijn bedrijf, de diensten die ik aanbied via deze site en via social media. Ik merkte dat ik het afgelopen jaar in een enorme flow zat om nieuwe kennis tot me te nemen en uit te zoeken hoe ik mijn onderneming op de rit kon zetten. Belangrijkste les: begin! Niet alles hoeft meteen in 1 keer af en perfect te zijn. Ik deel hier 5 boekentips voor ondernemers met je waar ik veel aan heb gehad.

5 boekentips voor ondernemers, locatie onafhankelijk werken, digital nomad, ondernemen, travelling the young ones
Pic by creative solver

Waarom deze boekentips van mij

Op dit moment werken ontzettend veel mensen vanuit huis. En op dit moment verdiepen heel veel mensen zich in de mogelijkheid om zelf te gaan ondernemen of om locatie onafhankelijk te kunnen (blijven) werken. Op internet vind je hierover veel informatie en tips. Ik deel hier mijn boekentips voor ondernemers (to be). Omdat je op mijn website bent gekomen en ik daardoor verwacht dat mijn site aansluit bij waar jij naar op zoek bent. Misschien ben je een ouder die op reis wil gaan met je gezin, misschien zoek je advies over thuisonderwijs of onderwijs op reis. Of misschien heb je mijn artikelen al gelezen over digital nomads en locatie onafhankelijk werken. Daarom denk ik dat deze boeken ook iets voor jou kunnen zijn. Ter inspiratie, voor je mindset, maar zeker als je meer wilt weten over locatie onafhankelijk werken, als je wilt (blijven) ondernemen.

Mijn 5 boekentips voor ondernemers (to be):

  • Work hard, travel harder (boek) / Work hard, travel harder (ebook) van Suzanne van Duijn. Ik volg haar al een tijdje via Instagram. Ze leeft parttime als digital nomad en deelt via social media en haar site haar ervaringen. Nu heeft ze haar ervaringen gedeeld in een boek, dit jaar uitgekomen. Zeker een aanrader als je meer wilt weten over locatie onafhankelijk werken!
  • The 4-Hour Work Week (Engels) / Een werkweek van 4 uur (Nederlands) van Timothy Ferris. Door veel ondernemers (die locatie onafhankelijk werken) gezien als een ‘must read’. Hoewel ik zelf even moest wennen aan de stijl van schrijven, geeft het wel een enorme boost aan je mindset! Het idee van je werk zo organiseren dat je niet hoeft te wachten tot aan je pensioen om te doen wat je wilt doen, zonder dat je er per se al een heel vermogen voor hoeft te hebben.
  • Hoe word je alles? (Nederlands) van Emilie Wapnick. Voor als je niet weet wat je wilt worden of wilt gaan doen. 😉 Ze helpt je een praktisch kader te scheppen van waaruit je een leven kunt creëren rondom je passies en interesses.
  • Rich Dad Poor Dad (Engels) / Rijke pa arme pa (Nederlands) van Robert Kyosaki. Over hoe geld eigenlijk werkt, dat je niet veel geld hoeft te hebben om rijk te zijn, over de macht van ons eigen denken en hoe ons dit beïnvloedt.
  • Profit First (Nederlands) van Mike Michalowicz is een financieel systeem dat de financiële wereld op zijn kop zet, omdat hij de formule Omzet –  Kosten = Winst van tafel veegt. Hij draait het om: Omzet – Winst – Kosten en laat je zien hoe je vanaf het begin van je onderneming je leert focussen op winst.

Tot slot

Ik hoop dat deze boeken je inspireren. Dat ze een aanzet kunnen zijn om zelf aan de slag te gaan of dat ze ervoor kunnen zorgen dat je vertrouwen houdt in je eigen ondernemerschap! Zeker in deze tijd waar ontzettend veel online gebeurt en veel mensen hierop inspringen is het fijn je voor te bereiden en in te lezen.

(Parttime) digital nomad worden, wat dat is en hoe je dit kunt doen, lees je hier. En hoe je hier vrijwel direct mee kunt beginnen, lees je hier.

Binnenkort deel ik ook een aantal platformen en cursussen met je waar ikzelf goede ervaringen mee heb of waar ik van anderen goede ervaringen heb gehoord.


Het delen van artikelen waardeer ik zeer om zo andere mensen verder te helpen. In mijn artikelen vind je soms affiliate links. Via deze links betaal jij niets extra. Je leest er onderaan meer over bij ’terms & conditions’.