Les van Tes

Nederlands afstandsonderwijs op maat.

Omdat leren niet alleen gebeurt tussen de 4 muren van een klaslokaal.

Vertel me meer

Les van Tes, online afstandsonderwijs voor jou

Als leerkracht had ik niet de illusie dat het voor mij makkelijker zou zijn. Mijn kinderen zijn gewoon mijn kinderen en niet de leerlingen in de klas. Dus het is echt wel een andere uitdaging; dat zelf lesgeven. Maar wel een hele leuke!

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, dan heb je misschien al meer gelezen over onze ervaringen met lesgeven op reis. Lees anders even mijn artikel Onderwijs onderweg op reis.

Wil je wat meer achtergrond informatie over “Les van Tes” lees dan mijn artikel Les van Tes, onderwijs op reis“.

Les van Tes – online onderwijs op maat

Steeds meer ouders denken bewuster na over hoe ze hun kind graag groot zien worden. Een kind opvoeden doen we met veel liefde en zorg en graag zo goed mogelijk en tegelijk ‘doen we ook maar wat’ met de beste intenties die we hebben.

Steeds meer ouders zouden graag meer vrijheid zien als het om onderwijs gaat. Of dat nu gaat om flexibele vakanties, meer aandacht voor andere zaken dan Rekenen, Spelling of Lezen of omdat je meer flexibiliteit wilt om een periode in het buitenland door te brengen.

De leerplichtwet is strak in Nederland en het vraagt van jou als ouder dat je hier anders mee om moet durven gaan, wanneer je iets anders wilt voor je kind, voor je gezin.

Les van Tes ontzorgt

Ik zorg ervoor dat jij het vertrouwen hebt om je kind te helpen bij het onderwijs, met mijn begeleiding op afstand. Zodat je kind op een fijne manier weer terug de klas in kan, na jullie avontuur.

Grote kans dat je geen koffers vol met boeken mee wilt slepen, maar je wilt wel de kernvakken van het basisonderwijs (rekenen, spelling, lezen) bijhouden.

Je wilt een planning voor de periode dat je zelf les gaat geven. Het vraagt een bepaalde mate van discipline en zelfstandigheid om geregeld aan school te werken. Een planning biedt houvast en geeft tegelijk ruimte.

Voor wie is Les van Tes?

Met Les van Tes geef ik ouders de mogelijkheid om samen het onderwijs voor te bereiden, eventueel samen met school. We bespreken de plannen en verwachtingen, om welke periode het gaat en we kijken wat de school (indien in beeld) van de kinderen kan bieden aan begeleiding en/of materiaal.

 • Jij krijgt het vertrouwen om je kind te helpen bij het onderwijs, met mijn begeleiding.
 • Je kind kan op een fijne manier weer terug de klas in, na jullie avontuur.
 • Is er geen school in beeld? Dan kijken we samen hoe we het onderwijs vormgeven.
Les van Tes

Les van Tes is individueel afstandsonderwijs voor gezinnen die een tijd in het buitenland zijn of thuisonderwijs in Nederland willen geven met de begeleiding van een leerkracht op afstand.

Geen koffers vol met boeken mee, alleen wat nodig is, de kernvakken van het basisonderwijs (rekenen, taal en lezen) worden gevolgd en er wordt zoveel mogelijk kindvolgend gewerkt.

Natuurlijk wil je dit het liefst ook voor een goede prijs, want reizen is vaak al kostbaar genoeg. Les van Tes kan dit bieden o.a. doordat je kunt kiezen voor werken met periodes, 6 maanden of een heel schooljaar. ‘Les van Tes Maatwerk’ laat kinderen, zoveel mogelijk, werken met hun eigen vertrouwde lesboeken en schriften van school. Het is de kracht van Les van Tes en de meest gekozen dienst binnen Les van Tes. Het helpt kinderen om hun schoolwerk te maken in een omgeving die reizend vaak elke keer anders is. En is die mogelijkheid er niet, dan zorg ik ervoor dat je alsnog aan de benodigde materialen komt. Met ‘Les van Tes – Zelfstandig’ maak je gebruik van erkende lesmethodes voor de kernvakken. Dit kan volledig digitaal en deze vorm van onderwijs kan volledig zelfstandig verlopen.

Continenten is Les van Tes al actief (geweest)

Leerlingen begeleid bij schoolwerk op afstand online

Was het grootste tijdsverschil met lesgeven online

Diensten van Les van Tes

Les van Tes biedt en is maatwerk zodat het onderwijs en de begeleiding die je als ouder geeft, zoveel mogelijk aangepast aan jullie behoeftes en mogelijkheden.

Ik zorg ervoor dat je genoeg kennis en informatie hebt om vol vertrouwen samen aan de slag te gaan met het schoolwerk.

Hieronder is kort omgeschreven waar ik je bij help. Zijn er andere wensen, dan bekijken we met elkaar wat de mogelijkheden zijn.

Les van Tes-Zelfstandig

Les van Tes - Zelfstandig

Zelfstandig onderwijs op reis of thuis, offline en/of online

Les van Tes – Zelfstandig is ideaal voor gezinnen die:

 • Graag zelfstandig hun kind willen begeleiden
 • Online (deels offline ook mogelijk) aan de slag willen met het schoolwerk
 • Niet gebonden zijn aan lesmethodes van een school
 • De kerndoelen willen blijven volgen
 • Onderwijs (willen) geven in Nederland of in het buitenland
 • Goede beschikking hebben over internet

Volledig online en offline onderwijs en ZELFSTANDIG te volgen.

Ideaal wanneer je niet gebonden bent aan een lesmethode van school. Je werkt met de lesmethodes die Les van Tes je biedt.

Beschikbaar voor de vakken Nederlands (Taal, Spelling en Lezen geïntegreerd) en Rekenen.

Je leert hoe je deze methode gebruikt, plant zelf de taken voor je kind en geeft zelf de instructies m.b.v. de software.

Voor de uitgebreide informatie en kosten: Klik op de knop ‘Les van Tes – Zelfstandig’

privé les van tes

Les van Tes - Maatpakket

onderwijs op maat op reis of thuis, offline en/of online

Les van Tes – Maatpakket is ideaal voor gezinnen die:

 • Graag maatwerk willen met meer persoonlijke betrokkenheid vanuit Les van Tes
 • Offline en/of online aan de slag willen met het schoolwerk
 • Gebruik willen maken van de methodes van de huidige school, indien van toepasssing
 • Makkelijk terug willen kunnen naar (de huidige) school
 • Onderwijs (willen) geven (in Nederland of buitenland) én begeleiding willen van een bevoegde leerkracht

De kracht van Les van Tes is de mogelijkheid gebruik te kunnen blijven maken van de bekende methodes van de school van je kind. Het is de meest gekozen dienst van Les van Tes. Per vak stel ik een lespakket samen waar je kind op afstand mee aan de slag kan.

We gebruiken een besloten leeromgeving. Hier worden wekelijks per vak opdrachten klaargezet, met uitleg d.m.v tekst/video’s/filmpjes/handige websites. 

We hebben wekelijks (kort) contact per mail, leeromgeving of whatsapp.

Voor de uitgebreide informatie en kosten; klik op de knop ‘Les van Tes – Maatpakket’.

Calls & consulten

Calls & consulten

De 12-rittenkaart bevat 12 keer een call à 30 minuten en is, binnen 1 gezin, niet persoonsgebonden.
Ideaal voor gezinnen die het onderwijs zelf organiseren, maar het fijn vinden regelmatig hun vragen te kunnen stellen of instructie willen bij lessen

Een los consult plannen kan uiteraard ook.

Dit vinden andere ouders van ‘Les van Tes’

|

Ik ben heel blij dat we je gevonden hebben

Het is heel fijn om jou als vraagbaak te hebben en ook dat je de richting geeft in wat we moeten doen, ik wil het graag doorzetten en de volgende periode van 10 weken te doen, wel denk ik dat het goed is dat er dan duidelijk is wat ze aan het einde van die 10 weken moet kunnen om te zien? DANK VOOR ALLES TOT NU TOE!

Kim

|

De samenwerking bevalt ons erg goed

We vinden het vooral erg fijn om te kunnen sparren op het didactische vlak. Hoe we de kinderen bijv. op een andere manier kunnen helpen of motiveren met school.
Fijn hoe jij de calls altijd voorbereidt en we meteen na de call ook de antwoorden op onze vragen nog op de mail krijgen.
Wij vinden het zelf een fijn gevoel geven dat er een professional is waar je altijd op terug kunt vallen als je zelf ergens niet uit komt.

Judith & Jochem

 

|

Tessa denkt goed mee

Tessa heeft in een eerste vrijblijvend gesprek heel open en eerlijk de mogelijkheden besproken. Ze denkt goed mee, zowel als docent als wereldreizigster, om alles voor jouw individuele situatie te bekijken. Ze is erg prettig in het contact. Ik zou haar zeker aanbevelen om je kids op jouw reis of tijdelijk vertrek naar het buitenland bij te staan.

Imme

review les van tes
les van tes in camper