fbpx
Onderwijs onderweg

Lesgeven op reis met Les van Tes, voor wie?

Je kinderen lesgeven op reis terwijl je een periode in het buitenland bent. Dat kan, is leuk, een onvergetelijke ervaring en met momenten ook verrekte lastig (als ze geen zin hebben en niet echt te motiveren zijn;-) Trust me, I’ve been there!).

Als leerkracht had ik niet de illusie dat het voor mij makkelijker zou zijn. Ja, didactisch wel. Maar pedagogisch zijn je kinderen gewoon je kinderen en niet je leerlingen in de klas. Dus het is echt wel een andere uitdaging; dat lesgeven in het buitenland. Maar wel een hele leuke!

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, dan heb je misschien al meer gelezen over onze ervaringen met lesgeven op reis. Lees anders even mijn artikel “Onderwijs onderweg op reis“. Wil je wat meer achtergrond informatie over “Les van Tes” lees dan mijn artikel “Les van Tes, onderwijs op reis“.

Wil je meer weten over thuis onderwijs en hoe ik je daarbij kan begeleiden? Check dan zeker even de speciale Thuisonderwijs pagina op de site.

To the point:

Voor wie is ‘Les van Tes’? Met ‘Les van Tes’ geef ik ouders de mogelijkheid om samen het onderwijs voor te bereiden, indien van toepassing in samenspraak met school. We bespreken de plannen en verwachtingen, om welke periode het gaat en we kijken wat de school van de kinderen kan bieden aan begeleiding en/of materiaal. 

Waarschijnlijk wil je geen koffers vol met boeken meeslepen, maar wil je wel de kernvakken van het basisonderwijs (rekenen, spelling, begrijpend en technisch lezen) gedekt hebben; een onderwijsplan. 

Ook wil je een planning voor de periode dat je zelf les gaat geven. Het vraagt een bepaalde mate van discipline en zelfstandigheid om met regelmaat aan school te werken. Hier biedt een planning houvast en geeft tegelijk ruimte.

En natuurlijk wil je dit het liefst ook voor een goede prijs, want reizen is vaak al kostbaar genoeg. Ook hier kan Les van Tes concurreren met andere organisaties die afstandsonderwijs organiseren. Hoe dit kan? Kijk zeker de Q&A video hieronder even!

Diensten van ‘Les van Tes’

Hier zie je een overzicht van diensten die ik aanbied;

 • Roadmap reizen met leerplichtige kinderen
 • Boek ‘Tijdelijk vertrekken naar het buitenland, en dan?’
 • Opstellen van een uitgebreid onderwijsplan (doelen, middelen, aanpak)
 • Opstellen van een werkplanning (vanaf min. 8 weken)
 • Persoonlijke gesprekken vooraf
 • Losse calls tijdens verblijf in het buitenland, voor ouders of voor les-momenten
 • Evaluatie van het uitgevoerde onderwijsplan
 • *Nieuw* Voor expats: (Nederlandse) les aan kinderen die (tijdelijk) in het buitenland wonen

Vanaf het 2e kind 10% korting per kind in het gezin!

2e Kind 10% korting, 3e kind 20% korting, tot max. 50% korting


Een eerste call van ongeveer 30 minuten is altijd gratis. Zo kunnen we rustig afstemmen of ik wat voor je kan betekenen. En ik kijk echt niet op een minuutje meer of minder. Ik vind het belangrijker dat we kunnen bekijken of we een klik hebben en ik jullie verder kan helpen.

Les van Tes biedt een aantal pakketten. Daarnaast is maatwerk een veel gebruikte mogelijkheid, zodat het onderwijs en de begeleiding die je wenst zoveel mogelijk aangepast is aan jullie behoefte.

Pakket A (light)

 1. Roadmap “Reizen met leerplichtige kinderen” (zit extra opgenomen in bij punt 2 genoemd boek)
 2. Boek “Tijdelijk vertrekken naar het buitenland, en dan?” (incl. roadmap)
 3. 2x call/gesprek met ouder en/of kind à 30 minuten per call
 4. 1x Onderwijsplan

Pakket B (normal)

 1. Pakket A, plus:
 2. 1x Werkplanning met vooraf afgesproken periode (min. 8 weken, max. 12 weken. Per 4 weken extra = €20,00)
 3. 2x extra calls (dus 4 totaal) met ouder en/of kind à 30 minuten per call
 4. Inclusief onbeperkt contact per mail

Pakket C (complete)

 1. Pakket B, plus:
 2. 1x extra call (dus 5 totaal) met ouder en/of kind à 30 minuten per call
 3. Evaluatieverslag
 4. Ook inclusief onbeperkt contact per mail

De calls zijn bedoeld als: coaching voor ouders of kinderen, lesgeven aan de kinderen, bespreken of aanpassen van de planning, vragen beantwoorden of andere vragen van jullie kant.

Vanwege Covid-19 hanteer ik niet tot 1 juli maar tot 1 december 2020 scherpe pilotprijzen! Ongeacht je vertrekdatum.


Q&A over Les van Tes

Tot slot

De verschillende diensten die ik hierboven genoemd heb, zitten verwerkt in de pakketten die ik heb samengesteld voor “Les van Tes”. Deze pakketten zijn voordeliger, maar uiteraard kun je ook losse diensten bij me afnemen of zelf een pakket samenstellen.

Vanwege een toenemende interesse, bied ik sinds kort ook lessen aan voor kinderen van expats. Zij volgen het reguliere onderwijs of bezoeken een internationale school. Toch vinden ouders het vaak wel belangrijk (een deel van) het Nederlandse onderwijs te handhaven. Dit is situatie gebonden en daarom maatwerk. Neem hiervoor ook contact met me op middels het formulier, WhatsApp of e-mail.

Groetjes, Tessa

One Comment

 • Wendy abbenhuis

  Hoi tes

  Wij vertrekken binnenkort naar Bali.
  met mijn dochter van 12.
  Zij zou normaal naar het voortgezet onderwijs gaan.

  Geef je ook onderwijs voor voortgezet onderwijs kinderen.
  Gr wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×