fbpx
Onderwijs onderweg

Lesgeven op reis met Les van Tes, voor wie?

Je kinderen lesgeven op reis terwijl je een periode in het buitenland bent. Dat kan, is leuk, een onvergetelijke ervaring en met momenten ook verrekte lastig (als ze geen zin hebben en niet echt te motiveren zijn;-) Trust me, I’ve been there!).

Als leerkracht had ik niet de illusie dat het voor mij makkelijker zou zijn. Ja, didactisch wel. Maar pedagogisch zijn je kinderen gewoon je kinderen en niet je leerlingen in de klas. Dus het is echt wel een andere uitdaging; dat lesgeven in het buitenland. Maar wel een hele leuke!

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, dan heb je misschien al meer gelezen over onze ervaringen met lesgeven op reis. Lees anders even mijn artikel “Onderwijs onderweg op reis“. Wil je wat meer achtergrond informatie over “Les van Tes” lees dan mijn artikel “Les van Tes, onderwijs op reis“. En bekijk ook eens ons Instragram-account!

To the point:

Voor wie is ‘Les van Tes’? Met ‘Les van Tes’ geef ik ouders de mogelijkheid om samen het onderwijs voor te bereiden, in samenspraak met school. We bespreken de plannen en verwachtingen, om welke periode het gaat en we kijken wat de school van de kinderen kan bieden aan begeleiding en/of materiaal. 

Waarschijnlijk wil je geen koffers vol met boeken meeslepen, maar wil je wel de kernvakken van het basisonderwijs (rekenen, spelling, begrijpend en technisch lezen) gedekt hebben; een onderwijsplan. 

Ook wil je een planning voor de periode dat je zelf les gaat geven. Het vraagt discipline en zelfstandigheid om met regelmaat aan school te werken. Hier biedt een planning houvast en vaak zijn kinderen gewend te werken met een weekplanning op school.

Diensten van ‘Les van Tes’

Hier zie je een overzicht van de diensten die ik aanbied;

 • Roadmap reizen met leerplichtige kinderen
 • Boek ‘Tijdelijk vertrekken naar het buitenland, en dan?’
 • Opstellen van een onderwijsplan
 • Opstellen van een werkplanning
 • Persoonlijk gesprek
 • Losse calls tijdens verblijf in het buitenland
 • Evaluatie van het uitgevoerde onderwijsplan
 • Bijles van Tes

Een eerste call van ongeveer 20 minuten is altijd gratis. Zo kunnen we rustig afstemmen of ik wat voor je kan betekenen. En ik kijk echt niet op een minuutje meer of minder. Ik vind het belangrijker om te kijken of ik iets voor jullie kan betekenen.

Veel reizende ouders zijn tevreden met het boek (inclusief Roadmap) en het onderwijsplan. Maar als je gebruik wilt maken van ‘Les van Tes’, dan is de kans groot dat je meerdere diensten wilt afnemen.

Daarom heb ik een aantal pakketten samengesteld die inhoudelijk steeds iets van elkaar verschillen en opbouwen in grootte.

Bij elk pakket hoort sowieso de gratis eerste call die ik eerder noemde.

Pakket A

 1. Roadmap “Reizen met leerplichtige kinderen”
 2. Boek “Tijdelijk vertrekken naar het buitenland, en dan?”
 3. 1x oriënterende call/gesprek à 30 minuten
 4. 1x Onderwijsplan

Pakket B

 1. Pakket A, plus:
 2. 1x Werkplanning met vooraf afgesproken periode (min. 8 weken, na 12 weken per 4 weken extra = €20,00)
 3. Inclusief onbepert contact per mail

Pakket C

 1. Pakket B, plus:
 2. Inclusief 3 calls met ouder of kind à 30 minuten per call
 3. Ook inclusief onbeperkt contact per mail

De calls zijn bedoeld als: coaching voor ouders of kinderen, lesgeven aan de kinderen, bespreken of aanpassen van de planning, vragen beantwoorden of andere vragen van jullie kant.


Tot slot

De verschillende diensten die ik hierboven genoemd heb, zitten verwerkt in de pakketten die ik heb samengesteld voor “Les van Tes”. Deze pakketten zijn voordeliger, maar uiteraard kun je ook losse diensten bij me afnemen of zelf een pakket samenstellen.

Ik verwacht met de geboden pakketten te kunnen voorzien in de verschillende behoeftes die jullie hebben rondom het geven van onderwijs op reis aan je kind(eren).

Veel succes met jullie voorbereidingen en aarzel niet contact met me op te nemen voor meer informatie!

Groetjes, Tessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×