fbpx
Onderwijs onderweg

Les van Tes, lesgeven op reis, voor wie?

Les van Tes, lesgeven op reis. Voor wie is dat? Je kinderen lesgeven op reis terwijl je een periode in het buitenland bent. Dat kan, is leuk, een onvergetelijke ervaring en met momenten ook verrekte lastig (als ze geen zin hebben en niet echt te motiveren zijn;-) Trust me, I’ve been there!).

Als leerkracht had ik niet de illusie dat het voor mij makkelijker zou zijn. Ja, didactisch wel. Maar pedagogisch zijn je kinderen gewoon je kinderen en niet je leerlingen in de klas. Dus het is echt wel een andere uitdaging; dat lesgeven in het buitenland. Maar wel een hele leuke!

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, dan heb je misschien al meer gelezen over onze ervaringen met lesgeven op reis. Lees anders even mijn artikel “Onderwijs onderweg op reis“. Wil je wat meer achtergrond informatie over “Les van Tes” lees dan mijn artikel “Les van Tes, onderwijs op reis“.

To the point:

Voor wie is ‘Les van Tes’? Met ‘Les van Tes’ geef ik ouders de mogelijkheid om samen het onderwijs voor te bereiden, indien van toepassing in samenspraak met school. We bespreken de plannen en verwachtingen, om welke periode het gaat en we kijken wat de school van de kinderen kan bieden aan begeleiding en/of materiaal. 

Waarschijnlijk wil je geen koffers vol met boeken meeslepen, maar wil je wel de kernvakken van het basisonderwijs (rekenen, spelling, begrijpend en technisch lezen) gedekt hebben; een onderwijsplan. 

Ook wil je een planning voor de periode dat je zelf les gaat geven. Het vraagt een bepaalde mate van discipline en zelfstandigheid om met regelmaat aan school te werken. Hier biedt een planning houvast en geeft tegelijk ruimte.

En natuurlijk wil je dit het liefst ook voor een goede prijs, want reizen is vaak al kostbaar genoeg. Ook hier kan Les van Tes concurreren met andere organisaties die afstandsonderwijs organiseren.

Diensten van ‘Les van Tes’

Hier zie je een overzicht van diensten die ik aanbied;

  • Roadmap reizen met leerplichtige kinderen
  • Boek ‘Tijdelijk vertrekken naar het buitenland, en dan?’
  • 10-rittenkaart voor een call van +/- 30 minuten per keer
  • Opstellen uitgebreid onderwijsplan (doelen, middelen, aanpak)
  • Opstellen werkplanning (wat maak je per week)
  • Onderwijs op maat, zelf samengesteld lespakket of uitgewerkte werkplanning
  • Persoonlijke gesprekken vooraf, online
  • Losse calls tijdens verblijf in het buitenland, voor ouders of voor online lesgeven
  • Evaluatie van het uitgevoerde onderwijsplan
  • *Nieuw* Voor expats: (Nederlandse) les aan kinderen die (tijdelijk) in het buitenland wonen

Vanaf het 2e kind 10% korting per kind in het gezin!

2e Kind 10% korting, 3e kind 20% korting, tot max. 50% korting


Een eerste call van ongeveer 30 minuten is altijd gratis. Zo kunnen we rustig afstemmen of ik wat voor je kan betekenen. En ik kijk echt niet op een minuutje meer of minder. Ik vind het belangrijker dat we kunnen bekijken of we een klik hebben en ik jullie verder kan helpen.

Les van Tes biedt maatwerk zodat het onderwijs en de begeleiding die je als ouder geeft, zoveel mogelijk aangepast is aan jullie behoefte.

De calls zijn bedoeld als: coaching voor ouders of kinderen, lesgeven aan de kinderen, bespreken of aanpassen van de planning, vragen beantwoorden of andere vragen van jullie kant. Kortom; de invulling is naar behoefte.


Tot slot

Vanwege een toenemende interesse, bied ik sinds kort ook begeleiding aan voor kinderen van expats. Zij volgen het reguliere onderwijs of bezoeken een internationale school. Toch vinden ouders het vaak wel belangrijk (een deel van) het Nederlandse onderwijs te handhaven. Dit is situatie gebonden en daarom maatwerk. Neem hiervoor ook contact met me op middels het formulier, WhatsApp of e-mail.

Groetjes, Tessa


//DISCLAIMER: Aan de adviezen die ik geef, kunnen geen rechten worden ontleend. Mijn begeleiding is informatief. Tessa de Jong is met Travelling the Young ones en Les van Tes niet aansprakelijk voor de beslissingen die je neemt en de eventuele gevolgen hiervan. Als ouder ben je zelf verantwoordelijk voor de leerplicht (en schoolplicht) van je kind.//

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×