fbpx
Onderwijs onderweg

Lesgeven op reis met Les van Tes, voor wie?

Je kinderen lesgeven op reis terwijl je een periode in het buitenland bent. Dat kan, is leuk, een onvergetelijke ervaring en met momenten ook verrekte lastig (als ze geen zin hebben en niet echt te motiveren zijn). Als leerkracht had ik niet de illusie dat het voor mij makkelijker zou zijn. Ja, didactisch wel. Maar pedagogisch zijn je kinderen gewoon je kinderen en niet je leerlingen in de klas. Dus het is echt wel een andere uitdaging; dat lesgeven in het buitenland. Maar wel een hele leuke!

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, dan heb je misschien al meer gelezen over onze ervaringen met lesgeven op reis. Lees anders even mijn artikel “Onderwijs onderweg op reis“. Wil je wat meer achtergrond informatie over “Les van Tes” lees dan mijn artikel “Les van Tes, onderwijs op reis“. En bekijk ook eens ons Instragram-account!

To the point:

Voor wie is ‘Les van Tes’? Met ‘Les van Tes’ geef ik ouders de mogelijkheid om samen het onderwijs voor te bereiden, in samenspraak met school. We bespreken wat de plannen en verwachtingen zijn, om welke periode het gaat en we kijken wat de school van de kinderen kan bieden aan begeleiding en/of materiaal. 

Waarschijnlijk wil je niet koffers vol met boeken meeslepen, maar wil je wel de kernvakken van het basisonderwijs (rekenen, spelling, begrijpend en technisch lezen) gedekt hebben en daar heb je materiaal bij nodig. 

Ook wil je een planning voor de periode dat je zelf les gaat geven. Maar het vraagt discipline en zelfstandigheid om met regelmaat aan school te werken. Hier biedt een planning houvast en vaak zijn kinderen gewend te werken met een weekplanning op school.

Diensten van ‘Les van Tes’

 • “Stappenplan reizen met leerplichtige kinderen”; Lees met uitgebreide toelichting in welke volgorde je het beste bepaalde stappen kunt zetten voor het gesprek met school, leerplicht, eventueel uitschrijven uit de BRP en meer (Ontvang ‘m nu voor maar €2,75, normaal €6,75), laat even weten onder welke naam je bestelling bij me binnenkomt
 • E-book “Tijdelijk vertrekken naar het buitenland, en dan?”; Al je antwoorden die je wilt hebben als je je uit gaat schrijven uit Nederland en wat je dan allemaal moet uitzoeken en regelen. *Update november 2019, met meer info en inspirerende verhalen van reizende families. Bijna verdubbeld in omvang!* Inclusief Stappenplan t.w.v. €6,75. Je leest het in dit e-book (Bestel ‘m nu tijdelijk voor €15,35 i.p.v.€19,75), laat even weten onder welke naam je bestelling bij me binnenkomt via travellingtheyoungones@gmail.com
 • Persoonlijk gesprek/call/mail m.b.t. BRP; Wil je n.a.v. mijn e-book meer antwoorden of wil je begeleiding bij het regelen of uitzoeken van een aantal zaken? Ik help je hiermee verder op weg. Vooraf stuur je me je vragen ter voorbereiding om het gesprek efficiënt te besteden (€32,50),
 • Persoonlijk gesprek/call/mail m.b.t. onderwijs; Voor alle vragen over onderwijs rondom jullie verblijf in het buitenland kunnen we met elkaar contact hebben. Ook in het buitenland. Vooraf stuur je me je vragen ter voorbereiding om het gesprek efficiënt te besteden (€32,50),
 • Opstellen van een onderwijsplan; In overleg met jullie als ouders en school stel ik een handelingsplan op voor de periode in het buitenland. Hierdoor blijven je kind(eren) bij in hun onderwijs en kunnen zonder problemen weer aansluiten bij terugkomst in de klas. Hierin staat opgenomen aan welke (onderwijs)doelen we gaan werken en met welke lesmaterialen dat zal gebeuren (€42,50),
 • Opstellen van een werkplanning; N.a.v. het onderwijsplan maak ik een werkplanning per week met een minimum van ongeveer 8 weken (€57,00), per 4 weken extra = €20,00
 • Losse calls/contactmomenten; à 45 minuten tijdens jullie verblijf in het buitenland (€40,00),
 • Evaluatie van het uitgevoerde onderwijsplan; Bij terugkomst bespreken we via een call/mail/meeting hoe het onderwijs verlopen is. We bekijken de behaalde resultaten en kunnen eventueel nog afrondende toetsen doen. Dit is geen CITO of daaraan gerelateerde toets. Dat laat ik aan de school, zodat hun eigen leerlingvolgsysteem blijft kloppen. (Prijs nader te bepalen, afhankelijk van toetsafname, verslaglegging en een call/gesprek).
 • Bijles van Tes: Voor als je niet in het buitenland verblijft, maar behoefte hebt aan bijles voor je kind(eren). Dit is een dienst die ik alleen aanbied voor wie in Haarlem en omgeving woont, zodat de bijles “gewoon” aan de keukentafel kan plaatsvinden. (€30 per uur)

Een eerste call van 15 minuten, is altijd gratis. Zo kunnen we samen bekijken of ik wat voor je kan betekenen.

Voor een deel van de reizende ouders zal het voldoende zijn het e-book aan te schaffen en bijvoorbeeld een onderwijsplan. Maar als je gebruik wilt maken van ‘Les van Tes’, dan is de kans groot dat je van meerdere diensten gebruik wilt maken.

Daarom heb ik een aantal pakketten samengesteld die inhoudelijk steeds iets van elkaar verschillen en opbouwen in grootte.

Pakket A (€98,74 €85,00)

 1. Stappenplan “Reizen met leerplichtige kinderen”
 2. E-book “Tijdelijk vertrek naar het buitenland”
 3. 1x oriënterende call/gesprek à 30 minuten
 4. 1x Onderwijsplan

Pakketwaarde: €98,74

Pakketprijs: €85,00

Pakket B (€155,74 €142,00) Meest gekozen

 1. Pakket A, plus:
 2. 1x Werkplanning met vooraf afgesproken periode (min. 8 weken, na 12 weken per 4 weken extra = €20,00)
 3. Inclusief onbepert contact per mail

Pakketwaarde: €155,74

Pakketprijs: €142,00

Pakket C (€235,74 €219,00)

 1. Pakket B, plus:
 2. Inclusief 3 calls met ouder of kind à 45 minuten
 3. Ook inclusief onbeperkt contact per mail

De calls zijn bedoeld als: coaching voor ouders of kinderen, lesgeven aan de kinderen, bespreken of aanpassen van de planning, vragen beantwoorden of andere vragen van jullie kant.

Pakketwaarde: €235,74

Pakketprijs: €219,00

Tot slot

De verschillende diensten die ik hierboven kort omschreven heb, zitten verwerkt in de pakketten die ik heb samengesteld voor “Les van Tes”. Deze pakketten zijn voordeliger, maar uiteraard kun je ook losse diensten bij me afnemen of zelf een pakket samenstellen. Ik verwacht met de geboden pakketten te kunnen voorzien in de verschillende behoeftes die bij jullie leven rondom het geven van onderwijs op reis aan je kind(eren).

Veel succes met jullie voorbereidingen en aarzel niet contact met me op te nemen voor meer informatie!

Groetjes, Tessa