Les van Tes

Les van Tes, lesgeven op reis. Voor wie is dat? Je kinderen lesgeven op reis terwijl je in het buitenland bent. Dat kan, is leuk, een onvergetelijke ervaring en met momenten ook verrekte lastig (als ze geen zin hebben en niet echt te motiveren zijn). Trust me, I’ve been there!

Vertel me meer

Als leerkracht had ik niet de illusie dat het voor mij makkelijker zou zijn.

Mijn kinderen zijn gewoon mijn kinderen en niet de leerlingen in de klas. Dus het is echt wel een andere uitdaging; dat lesgeven in het buitenland. Maar wel een hele leuke!

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, dan heb je misschien al meer gelezen over onze ervaringen met lesgeven op reis. Lees anders even mijn artikel Onderwijs onderweg op reis.

Wil je wat meer achtergrond informatie over “Les van Tes” lees dan mijn artikel Les van Tes, onderwijs op reis“.

Voor wie is ‘Les van Tes’?

Met ‘Les van Tes’ geef ik ouders de mogelijkheid om samen het onderwijs voor te bereiden, vaak in samenspraak met school. We bespreken de plannen en verwachtingen, om welke periode het gaat en we kijken wat de school van de kinderen kan bieden aan begeleiding en/of materiaal.

Ik zorg ervoor dat jij het vertrouwen hebt om je kind te helpen bij het onderwijs, met mijn begeleiding op afstand. Zodat je kind op een fijne manier weer terug de klas in kan, na jullie avontuur.

Grote kans dat je geen koffers vol met boeken mee wilt slepen, maar je wilt wel de kernvakken van het basisonderwijs (rekenen, spelling, lezen) gedekt hebben.

Je wilt een planning voor de periode dat je zelf les gaat geven. Het vraagt een bepaalde mate van discipline en zelfstandigheid om geregeld aan school te werken. Een planning biedt houvast en geeft tegelijk ruimte.

Les van Tes

Natuurlijk wil je dit het liefst ook voor een goede prijs, want reizen is vaak al kostbaar genoeg. Les van Tes kan dit bieden. Les van Tes laat kinderen, waar mogelijk, werken met hun eigen vertrouwde lesboeken en schriften van school. Dat helpt kinderen om hun schoolwerk te maken in een omgeving die reizend vaak elke keer anders is. En is die mogelijkheid er niet, dan zorg ik ervoor dat je alsnog aan de benodigde materialen komt!

Diensten van ‘Les van Tes’

Les van Tes biedt en is maatwerk zodat het onderwijs en de begeleiding die je als ouder geeft, zoveel mogelijk aangepast is aan jullie behoeftes en mogelijkheden.

Hieronder is kort omgeschreven waar ik je bij help. Zijn er andere wensen, dan bekijken we met elkaar wat de mogelijkheden zijn.

weekplanning

Uitgebreide weekplanning op maat

Per vak stel ik een lespakket samen waar je kind op afstand mee aan de slag kan. Dit is meestal met materiaal van school.

Er wordt gebruik gemaakt van een besloten leeromgeving. Hier worden wekelijks per vak opdrachten klaargezet, met uitleg d.m.v tekst/filmpjes/handige websites. 

Calls & consulten

Calls & consulten

De 12-rittenkaart bevat 12 keer een call à 30 minuten en is, binnen 1 gezin, niet persoonsgebonden.
Het is het meest gekozen product van Les van Tes en vrijwel altijd in combinatie met de werkplanning of het onderwijsplan. Bekijk ook zeker of een jaarpakket misschien voordeliger voor je is!

Een los consult plannen kan uiteraard ook.

Dit vinden je voorgangers van ‘Les van Tes’

|

Ik ben heel blij dat we je gevonden hebben

Het is heel fijn om jou als vraagbaak te hebben en ook dat je de richting geeft in wat we moeten doen, ik wil het graag doorzetten en de volgende periode van 10 weken te doen, wel denk ik dat het goed is dat er dan duidelijk is wat ze aan het einde van die 10 weken moet kunnen om te zien? DANK VOOR ALLES TOT NU TOE!

Kim

|

De samenwerking bevalt ons erg goed

We vinden het vooral erg fijn om te kunnen sparren op het didactische vlak. Hoe we de kinderen bijv. op een andere manier kunnen helpen of motiveren met school.
Fijn hoe jij de calls altijd voorbereidt en we meteen na de call ook de antwoorden op onze vragen nog op de mail krijgen.
Wij vinden het zelf een fijn gevoel geven dat er een professional is waar je altijd op terug kunt vallen als je zelf ergens niet uit komt.

Judith & Jochem

 

|

Tessa denkt goed mee

Tessa heeft in een eerste vrijblijvend gesprek heel open en eerlijk de mogelijkheden besproken. Ze denkt goed mee, zowel als docent als wereldreizigster, om alles voor jouw individuele situatie te bekijken. Ze is erg prettig in het contact. Ik zou haar zeker aanbevelen om je kids op jouw reis of tijdelijk vertrek naar het buitenland bij te staan.

Imme