In de categorie ‘Interview met’ is het verhaal van Ilse en Auke er zeker 1 die je niet mag missen. Als je een digital nomad lifestyle overweegt en wilt weten hoe het is je leven zo in te richten dat je locatie onafhankelijk kunt werken; lees dan zeker verder voor het interview met ‘The Freedompreneur Family’! Ook in deze tijd van; corona, gesloten grenzen en wel of niet op pad kunnen, zien zij mogelijkheden en inspireren ze je graag.

Ik interviewde hen voor mijn boek ‘Tijdelijk vertrekken naar het buitenland, en dan?’ om zo anderen te inspireren en verder op weg te helpen met verhalen van ervaringsdeskundigen.

Je leest hier een deel van het interview uit het boek, zodat je vast een idee krijgt wat je kunt verwachten en om vast geïnspireerd te raken door de spontaniteit en energie die Ilse en Auke samen met hun dochter Sophía uitstralen als ‘The Freedompreneur Family’.

Wil je het hele interview lezen met Ilse en Auke of wil je weten wat je allemaal uitgezocht en geregeld wilt hebben bij een lang vertrek naar het buitenland? Bestel dan mijn handleiding of vraag de GRATIS Sneak Preview aan waar je al deze informatie bij elkaar vindt.

digital nomad family

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Auke (36), Ilse (34) en Sophía (2). Sinds april 2018 reizen wij als digital nomad family de wereld over. Voordat we elkaar kenden, reisden we al en ook als koppel reisden we rond. In april 2018 hakten we de knoop door, verkochten ons huis en leven we zonder een vaste woonplaats voor onbepaalde tijd.”

Wanneer is dit plan ontstaan?

“Omdat we allebei ‘de travelbug’ enorm in ons hebben zitten, was het eigenlijk niet meer dan vanzelfsprekend voor ons om ook als gezin te blijven reizen. Het is er denk ik gewoon altijd geweest.”

Hoe lang willen of kunnen jullie reizen?

“Wij zijn niet echt op reis in de standaard manier van ‘op reis zijn’. Het is een lifestyle voor ons. Sinds april 2018 zijn we een locatie onafhankelijk gezin dat geen vaste woonplaats meer heeft en werken we digitaal. We hebben een online business ‘Weight Loss Ninja’ en een Airbnb op Bali wat we in samenwerking met ons lokale team runnen.

Ondertussen reizen we de wereld rond als ‘The Freedompreneur Family’. We combineren ergens voor een paar maanden wonen met ergens rondreizen. Een hele fijne combinatie voor ons die goed werkt voor de nodige balans.”

Auke, Ilse, Sophía family

Zijn er dingen waar je tegenaan liep bij de voorbereidingen?

“Wij verkochten ons huis en hebben ons ook uitgeschreven uit Nederland. Veel gezinnen schrijven zich tijdelijk in bij bijvoorbeeld familie, maar wij kozen ervoor dit niet te doen, omdat dit volgens de regels illegaal is. We kwamen er tijdens ‘nomad lifestyle onderzoek’ al snel achter dat de overheid nog totaal niet ‘digital nomad proof’ is. We vallen constant buiten de welbekende ‘hokjes’ en dat werkt helemaal niet in ‘Het Systeem’. Heel onhandig!”

“We zouden graag zien dat instanties (vooral overheidsinstanties of grote instellingen) wat makkelijker met ons om zouden kunnen gaan en zich niet blindstaren op ‘de regeltjes’ (die in ons geval totaal niet toepasbaar zijn).”

Hoe is het om 24/7 bij elkaar te zijn?

“Over het algemeen is dat helemaal te gek. Het is ook één van de grote redenen om deze lifestyle te leven; zoveel mogelijk quality-time met elkaar en herinneringen voor het leven maken. We willen straks geen spijt hebben dat we onze dochter maar amper hebben zien opgroeien. Het gaat al zoooo snel!

Maar daarnaast vinden we het ook belangrijk de nodige tijd voor onszelf te hebben. Het is daarom heel fijn dat we rondreizen combineren met tijdelijk ergens wonen, zodat je op die momenten wat meer tijd voor jezelf hebt. Het fijne aan Bali was ook zeker onze wekelijkse (jaja!) date-nights. Dat mis je tijdens het reizen dan wel, maar ach, dat nemen we er wel bij!”

Hoe ervaart Sophía deze manier van leven?

“Sophía is niks anders gewend, want we doen dit sinds ze nog maar 5 maanden oud is (nu, januari 2020, is ze 2 jaar en 3 maanden oud). Ze is super flexibel, sociaal en als we op een nieuwe plek komen ontdekt ze elke kamer met veel enthousiasme en weet ze dat die plek vanaf dan weer ons ‘thuis’ is. Mooi is dat. Een echte wereldreiziger.”

Hoe zien jullie later het onderwijs voor Sophía?

“Het is voor ons nog niet van toepassing, maar… ik wil hier nog wel even het volgende over kwijt: We worldschoolen Sophía al vanaf het begin en zullen hier voorlopig ook mee doorgaan (want ja, dat gaat natuurlijk automatisch tijdens het reizen). Ook spreken we zowel Engels als Nederlands tegen haar en beheerst ze beide talen (op het niveau van een 2-jarige uiteraard ;-)). Wellicht het Engels nog wat meer dan Nederlands.”

“Het lijkt me erg gaaf een jaar lang in Spaanstalige landen te verblijven zodat ze ook goed Spaans kan leren. Ik vind dat zo’n groot geschenk wat je je kind kan geven. Hoef je later op school of verdere studies niet meer zo te ploeteren om een nieuwe taal te leren, haha.”

Wat zou je anderen mee willen geven?

“Gewoon gaan en bijstellen waar nodig onderweg. Je kan niet alles vooruit plannen of weten, ‘just go with the flow’.”

Meer lezen?

Wil je het volledige interview lezen? Bestel dan mijn handleiding “Tijdelijk vertrekken naar het buitenland”. Hier lees je, naast het interview met Ilse en Auke, nog veel meer interviews met ervaringsdeskundigen én je vindt er heel veel informatie die je wilt weten als je een langere tijd naar het buitenland wilt gaan.

Je kunt Ilse en Auke volgen via Instagram; @thefreedompreneurfamily, Facebook; The Freedompreneur Family en via hun website: www.thefreedompreneurfamily.com

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest:Het delen van artikelen waardeer ik zeer om zo andere reizigers verder te helpen. Soms gebruik ik affiliate links. Je betaalt hiervoor nooit iets extra. Je leest er meer over bij ’terms & conditions’.