fbpx

Travelling the Young ones

Dé site voor informatie, tips en begeleiding over reizen, backpacken en flashpacken met kinderen. Waarbij ik je meeneem op mijn reis door het leven met the Young ones.

Ha Giang, Vietnam. Uitzicht over de bergen tijdens onze reis met kinderen.

Travelling the Young ones wil je inspireren.

Over ons

Mijn naam is Tessa, samen met Martijn heb ik 2 jongens en digitaal omschrijf ik ons gezin steeds vaker als ‘The Young ones’.

Mijn beroep is leerkracht, met heel veel plezier al bijna 20 jaar en sinds een tijdje ook als online leerkracht met “Les van Tes”. Het is één van de dingen die ik doe. Ik ben educatief auteur, taalspecialist binnen het onderwijs, copywriter, editor, hou van schrijven, reizen, lees geregeld blogs of volg een forum als het om reizen (met kinderen) gaat. Ik dans, ik hou van lekker eten en drinken, pak met regelmaat de kwast in en om ons huis, maak eettafellampen, speel te weinig piano, ik bingewatch Grey’s Anatomy al sinds het begin, gooi af en toe de huis- en eetkamer om en knuffel geregeld onze kat Angkor.

Ontstaan reisplannen

Bijna 10 jaar geleden ontstond het plan een reis te willen maken als gezin. Inmiddels hebben wij onze droom verwezenlijkt. Het smaakt naar meer en het is iets wat ik iedereen aan kan raden ooit te doen als je de mogelijkheid hebt. Het iets langer weg zijn uit de omgeving waar je woont, maakt dat je je nieuwe gewoontes eigen maakt. Naast alle nieuwe indrukken en ervaringen die je opdoet, zijn het juist ook de nieuwe gewoontes die het bijzonder maken om een tijdje ergens anders te zijn. Tegelijkertijd realiseer ik me heel goed dat het een luxe is om je een vakantie te kunnen permitteren, laat staan een langere reis. Het maakt je nederig en dankbaar voor wat je hebt. Het maakt ook dat ik me realiseer dat er dromen zijn die je werkelijkheid kunt laten worden.

In ons geval was dat het moment dat we besloten; We gaan.

Hanoi, old quarter

Ontstaan blog

Tijdens de voorbereidingen, de reis en zeker ook daarna merkte ik dat ik geregeld vragen beantwoord, mensen begeleid en coach bij het realiseren van hun plannen om een langere tijd onderweg te zijn. En steeds meer begeleid ik ze ook in het proces van ‘onderwijs geven onderweg’ aan schoolgaande kinderen. Je kunt er hier meer over lezen. Naast mijn artikelen die ik in mijn blog met je deel, is deze site bedoeld jullie te inspireren en te informeren. Je vindt er delen van mijn reisverslag om te kunnen lezen hoe wij het ervaren hebben met kinderen op reis te zijn.

Goed om te weten is dat er op de site affiliate links gebruikt worden. Door akkoord te gaan met de cookies, ga je hiermee ook akkoord. Het maakt voor jou als gebruiker niets uit. Je betaalt niets meer, soms krijg je juist een korting. Mocht je via die link tot een koop overgaan, dan krijgen wij een kleine commissie. Hierdoor is het mogelijk om deze site up-to-date te houden en financieel te kunnen onderhouden.

Wil je begeleiding bij het plannen en uitvoeren van jullie reis, wil je van gedachten wisselen? Neem contact met me op. Ik help je graag je reis met je kind(eren) samen voor te bereiden.

Bij Ock Pop Tok, Luang Prabang

Ik wens je veel inspiratie! Groetjes, Tessa