Gezondheid onderweg

Je gaat op reis met je gezin! Direct komen er vragen in je op; hoe zit dat met vaccinaties, met hygiëne of veiligheid? Hier vind je antwoorden.

Allereerst

Laten we voorop stellen dat je voor persoonlijk advies over je gezondheid niet op het internet moet zijn. Voor een gedegen advies ga je naar je huisarts. Heb je specifieker advies nodig met betrekking tot tropenzorg of bepaalde gebieden waar je heen wilt reizen, dan kun je contact opnemen met bijvoorbeeld het Erasmus MC in Rotterdam, gespecialiseerd in tropenzorg of de Travelclinic van KLM. Alle informatie die hier staat, is puur bedoeld om je te informeren hoe wij hiermee zijn omgegaan en dit kan nooit het advies van je eigen huisarts vervangen.

Als je besloten hebt een verre reis te maken met je kinderen dan kun je er op wachten dat je gevraagd, maar zeker ook ongevraagd advies zult krijgen uit je omgeving. Uiteraard wil je als ouder dat je kind (en jezelf) niets overkomt en dus zal je je daar zo goed mogelijk op voorbereiden. Toch zul je merken dat vrienden, familie en anderen in je omgeving hier van alles van zullen vinden.Ze zullen je wijzen op alle, al dan niet terechte, risico’s. En die risico’s zijn er. Zeker. Maar die zijn tot op zekere hoogte ook te controleren.

Hier vind je meer informatie en tips over;

Laat het me weten als je vragen of opmerkingen hebt over dit artikel of over de site. Zodoende help je ons en andere bezoekers van deze webiste. Het delen van artikelen via bijvoorbeeld social media wordt altijd gewaardeerd om zo andere reizigers verder te helpen. Dank alvast voor je feedback!