Iets meer dan 2,5 jaar geleden had ik er nog niet eerder van gehoord. In ieder geval niet bewust: financieel onafhankelijk zijn. Maar ja, zo’n 2,5 jaar geleden wist ik ook niet dat ik zelf een website in elkaar zou zetten. Ik was in de veronderstelling dat dat alleen kon met ingewikkelde HTML-codes en van WordPress had ik nog niet gehoord. En nu, anno 2021,  ben ik in mijn hoofd al financieel onafhankelijk, omdat ik ervan overtuigd ben dat ik dat ook echt kan worden. Hoe ik dat aanpak en hoe ik dat wil bereiken? Ik vertel je de stappen die ik gezet heb, ga zetten en hoop je daarmee te inspireren. Financieel onafhankelijk worden is haalbaar, wanneer je weet hoe.

Terug naar het begin

Zo’n 2,5 jaar geleden had ik geen website, geen zakelijk instagram account, bood ik geen online dienst aan en verdiende ik hier dus ook geen geld mee. Wat is er gebeurd, wat is er veranderd dat ik dit nu wel heb?

financieel onafhankelijk, fire, financiele onafhankelijkheid bereiken, jacko meijaard, affiliate marketing revolutie, reizen met kinderen, verre reizen met kinderen

De reis die ik met mijn gezin maakte in 2018 is dé grote drijfveer geweest voor mij om te beginnen met mijn website. Ik voelde zó sterk de drang en de behoefte om te kunnen delen wat wij gedaan hebben en hoe wij dit gedaan hebben. Juist omdat wijzelf er een beste zoektocht aan hadden om te kijken welke beslissingen we konden en moesten nemen.

En dan met name rondom de leerplicht van onze kinderen en de keuzes die we wel of niet dachten te hebben. Ook met mijn ervaringen vanuit het onderwijs. Ik wist inmiddels zoveel van het onderwerp; ik wilde dit delen, op een manier dat alle informatie makkelijk bij elkaar stond. Daarnaast vonden wij deze reis 1 van onze mooiste ervaringen in ons leven, zeker als gezin. Ik gun het iedereen om te kunnen gaan, als ze deze wens ook hebben.

Maar toen?

Ik claimde mijn domeinnaam, maar daarvoor had ik me wel ingelezen hoe ik überhaupt een website kon maken. Toen bleek dat dat tegenwoordig ook voor een leek als ik best heel goed te doen was. Nu is de ene website de andere niet, maar in het begin wilde ik vooral blogs plaatsen om mijn ervaringen te kunnen delen. Ik kon prima uit de voeten met een basic website. En echt, ik wist niets!

jacko meijaard, financieel onafhankelijk worden, affiliate marketing revolutie, fire, locatie onafhankelijk werken, Tessa de Jong

In de flow van nieuwe dingen leren, lezen en enthousiasme om hiermee aan de slag te gaan, leerde ik tegelijkertijd ook over passief inkomen, wat dit was, hoe ik dat kon genereren via een website en hoe ik een website zou kunnen maken. Zo kwam ik terecht op de website van de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Ik leerde over de mogelijkheden van affiliate marketing terwijl ik nog niet eens een website had!

Jacko Meijaard vertelde me dat zijn introductiecursus me zou leren hoe ik een website online kon krijgen, ik zou leren wat affiliate marketing inhield en ik het ook meteen kon toepassen. Ik las me in, bekeek reviews en besloot dat de kleine investering van een paar tientjes voor de cursus het proberen in ieder geval waard was. Toen was mijn website nog een hobby en al teveel investeringen wilde ik nog niet doen.


Financieel onafhankelijk worden, mijn basis

De startcursus van Jacko heeft echt aan de basis gestaan van waar ik nu sta. Ik had in no time het begin van mijn website online en kon ook direct aan de slag met affiliate marketing. Wanneer je je hierin gaat verdiepen, weet je dat dit niet meteen zoden aan de dijk zet. Je moet investeren in de content die je op je site plaatst en daarbij is het afhankelijk welke producten of diensten je wilt inzetten om gebruik te maken van affiliate marketing.

Wanneer je meer wilt weten over deze cursus, klik je op het plaatje hierboven. Je komt dan op de pagina waar je meer informatie krijgt over de cursus. Hier pas ik meteen affiliate marketing toe. Wat houdt dit in? Mocht jij tot aankoop overgaan, ontvang ik via het bedrijf van Jacko een kleine commissie. Jij betaalt niets extra. Het helpt mij om via dit soort commissies mijn eigen site draaiende te houden. Zo helpen we elkaar.

Laagdrempelig en heel makkelijk toepasbaar

Bij de cursus zit een uitgebreid forum waar je met al je vragen terecht kunt en het is heel laagdrempelig. Ik heb niet alles toegepast wat ik leerde in de cursus, omdat niet alles van toepassing was voor mijn website of ik niet bij mezelf vond passen. Maar ik had vooraf nooit bedacht dat ik binnen 2 weken tijd een website online zou hebben!

Wil jij je verdiepen in financiële onafhankelijkheid? Wil je op een makkelijke manier een basiswebsite maken of wil je (vooral) weten en leren hoe je affiliate marketing kunt toepassen? Dan kan ik je echt adviseren de training van de ‘Affiliate Marketing Revolutie’ te doen. Momenteel betaal je slechts €47 dan heb je de basiscursus te pakken en onbeperkt toegang tot het forum. Die paar tientjes verdienen zichzelf echt snel terug!

Financiële onafhankelijkheid hoe verder?

Ik neem je de komende tijd mee in de verschillende manieren waarop ik, waarop wij, bezig zijn om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Dit kon niet, vond ik, zonder eerst toe te lichten waar het allemaal mee begonnen is. Hoe ik mijn eerste kennis opdeed en dit nog dagelijks toepas, nu mijn website en dienst alweer bijna 2,5 jaar online staan.

Ik gun het jou ook. Financiële onafhankelijkheid is een terugkerend thema bij mensen die ik spreek en begeleid. Rondom het voorbereiden en het maken van een lange reis, zijn mensen bewust bezig om te kijken of ze hun leven anders willen inrichten en zo ja, hoe. Het financiële verhaal komt hierbij altijd langs. Ik deel graag met je hoe wij dit doen, juist nu we nog in het proces zitten en nog niet financieel onafhankelijk zijn.

Ik wens je veel plezier bij jouw zoektocht, ik denk graag met je mee en vraag me gerust wat je wilt weten.


De volgende keer deel ik je hoe ik heel voorzichtig mijn eerste stappen in de beleggingswereld zette.

Meer weten over digital nomads en hoe je met locatie onafhankelijk werken kunt beginnen? Lees dan mijn artikel ‘Direct beginnen als digital nomad’.


Het delen van artikelen waardeer ik zeer om zo andere mensen verder te helpen. In mijn artikelen vind je soms affiliate links. Via deze links betaal jij niets extra. Je leest er onderaan meer over bij ’terms & conditions’.

Auteur: Tessa de Jong