fbpx

Plannen om (tijdelijk) te emigreren?

Heb jij plannen om een langere tijd naar het buitenland te gaan? Of ga je emigreren? Weet jij of je je moet uitschrijven bij de gemeente? En weet je dan ook of je je zorgverzekering aan mag houden, of je mag werken in het buitenland en of je dan belasting moet betalen? Maar, aan welk land dan?

Het zijn zomaar wat vragen die je bezig kunnen houden als je van plan bent om (tijdelijk) te emigreren. Of je nu een jaar wilt gaan rondreizen zonder duidelijk plan, als digital nomad je grenzen wilt verleggen of dat je met je gezin een langere tijd naar het buitenland gaat. 

In mijn boek krijg je antwoord op al deze vragen en meer.


“Super praktisch en concreet dit e-book! Een aanrader voor iedereen die de droom om een tijdje in het buitenland wil verblijven gaat verwezenlijken!”

Emigreren en uitschrijven

Eén ding is vrij snel duidelijk. Wanneer je 8 maanden of langer naar het buitenland gaat (dit hoeft niet aaneengesloten te zijn), ben je wettelijk verplicht je uit te schrijven bij de gemeente. Je schrijft je uit, uit de BRP (voorheen GBA).

Je uitschrijven is niet zo moeilijk en kan zelfs vaak ook digitaal. Als je je uitschrijft, krijgt de SVB hier bericht van. Deze geeft dit vervolgens door aan je zorgverzekering en de belastingdienst.

Maar er zijn veel dingen die je vooraf wel al in gang kunt zetten. Dat scheelt je ontzettend veel tijd als je eenmaal onderweg bent.

Over mijn boek:

Op het internet kon ik wel informatie vinden toen wij plannen hadden een langere tijd naar het buitenland te gaan. Maar nergens vond ik het handig bij elkaar op 1 site of in 1 document. Terwijl je toch ziet dat er echt veel anderen zijn die emigreren of lang naar het buitenland gaan.

Daarom heb ik al onze informatie en de informatie die ik van anderen gekregen heb, overzichtelijk bij elkaar gezet in 1 digitaal boek. Als een soort handboek wat je allemaal geregeld en uitgezocht wilt hebben, ik neem je er stap voor stap in mee.

Emigreren en uitschrijven

Je krijgt antwoord op:

 • kan ik mijn zorgverzekering aanhouden,
 • bouw ik AOW op,
 • mag ik werken in het buitenland,
 • kan ik mijn verzekeringen aanhouden als ik uitgeschreven ben,
 • mag ik mijn koophuis verhuren of mijn huurhuis onderverhuren,
 • kan ik mijn KvK-nummer aanhouden,
 • behoud ik kinderbijslag voor mijn kinderen,
 • Hoe zit dat met leerplicht (incl. stappenplan t.w.v. €6,75),
 • hoe zit dat met de voorlopige teruggave van de belasting,
 • moet ik belasting opgeven voor mijn eigen bedrijf,
 • kan ik verzekeringen afsluiten als ik mijn huidige verzekeringen niet kan aanhouden,
 • is het mogelijk in Nederland een postadres te hebben,
 • moet ik iedereen van ons gezin uitschrijven en, niet geheel onbelangrijk,
 • kan ik me weer inschrijven in Nederland als ik terugkom?

Overweeg je de Roadmap te bestellen? Sla dan 2 vliegen in 1 klap! De Roadmap zit ook in het boek, dus feitelijk betaal je dan nog maar €13 voor het boek!

“Hoi, wat fijn dat je dit zo op een rijtje zet! Met een insteek die motiverend werkt: reizen met leerplichtige kinderen: het is mogelijk!”

Let op: Dit is de 3e editie van januari 2020 met de laatste informatie en meer interviews!

Het boek bevat naast al deze informatie ook nog meer ontzettend inspirerende interviews van gezinnen die je voor zijn gegaan en weten hoe het is! Laat me weten onder welke naam je bestelling bij me binnenkomt via travellingtheyoungones@gmail.com. Ik stuur het boek je digitaal toe.


Nog niet helemaal overtuigd?

Dat kan natuurlijk en daarom heb ik een GRATIS Sneak Preview beschikbaar gesteld. Als je de Sneak Preview aanvraagt, ontvang je een deel van het boek. Hiermee krijg je al meer informatie en tegelijkertijd kun je een overwogen keus maken of je het hele e-book wilt hebben.

Niets meer missen van de informatie die ik deel? Laat hieronder je mailadres achter. Ik beloof je geen spam te sturen, daar houd ik zelf ook niet van. En je afmelden kan uiteraard altijd.

×