fbpx

Plannen om (tijdelijk) te reizen of emigreren?

Heb jij plannen om een langere tijd naar het buitenland te gaan? Ga je emigreren, reizen en uitschrijven? Weet jij dan of je je ook moet uitschrijven bij de gemeente, of niet? En weet je dan ook of je je zorgverzekering aan mag houden, of je mag werken in het buitenland en of je dan belasting moet betalen? Maar, aan welk land dan?

Het zijn zomaar wat vragen die je bezig kunnen houden als je van plan bent om (tijdelijk) te emigreren of te gaan reizen. Of je nu een jaar wilt rondreizen zonder duidelijk plan, als digitale nomade je grenzen wilt verleggen of dat je met je gezin een langere tijd naar het buitenland gaat. 

In mijn boek krijg je antwoord op al deze vragen en meer.


“Super praktisch en concreet dit e-book! Een aanrader voor iedereen die de droom om een tijdje in het buitenland wil verblijven gaat verwezenlijken!”

Emigreren, reizen en uitschrijven

Eén ding is vrij snel duidelijk. Wanneer je 8 maanden of langer naar het buitenland gaat (dit hoeft niet aaneengesloten te zijn), ben je wettelijk verplicht je uit te schrijven bij de gemeente. Je schrijft je uit, uit de BRP (voorheen GBA).

Je uitschrijven is niet zo moeilijk en kan zelfs vaak ook digitaal. Als je je uitschrijft, krijgt de SVB hier bericht van. Deze geeft dit vervolgens door aan je zorgverzekering en de belastingdienst.

Maar er zijn veel dingen die je vooraf wel al in gang kunt zetten. Dat scheelt je ontzettend veel tijd als je eenmaal onderweg bent.

Over mijn boek:

Op het internet was wel informatie te vinden toen wij plannen hadden een langere tijd naar het buitenland te gaan. Maar nergens vond ik het handig bij elkaar op 1 site of in 1 document. Terwijl ik ook zag dat er veel anderen zijn die emigreren, reizen of ook lang naar het buitenland gaan.

Daarom heb ik al onze informatie en de informatie die ik van anderen gekregen heb, overzichtelijk bij elkaar gezet in 1 digitaal boek. Als een soort handboek waarin staat wat je allemaal geregeld en uitgezocht wilt hebben. Ik neem je er stap voor stap in mee.

Emigreren, reizen en uitschrijven, digitale nomade, wereldreis, reizen met kinderen, gba, brp

Na het lezen weet je of uitschrijven voor jullie het handigst is en hoe je dit aanpakt.

Je krijgt antwoord op:

 • kan ik mijn zorgverzekering aanhouden,
 • bouw ik AOW op,
 • mag ik werken in het buitenland,
 • kan ik mijn verzekeringen aanhouden als ik uitgeschreven ben,
 • mag ik mijn koophuis verhuren of mijn huurhuis onderverhuren,
 • kan ik mijn KvK-nummer aanhouden,
 • behoud ik kinderbijslag voor mijn kinderen,
 • Hoe zit dat met leerplicht (incl. de Roadmap t.w.v. €6,75),
 • hoe zit dat met de voorlopige teruggave van de belasting,
 • moet ik belasting opgeven voor mijn eigen bedrijf,
 • kan ik verzekeringen afsluiten als ik mijn huidige verzekeringen niet kan aanhouden,
 • is het mogelijk in Nederland een postadres te hebben,
 • moet ik iedereen van ons gezin uitschrijven en, niet geheel onbelangrijk,
 • kan ik me weer inschrijven in Nederland als ik terugkom?

Overweeg je de Roadmap te bestellen? Sla dan 2 vliegen in 1 klap! De uitgebreide Roadmap zit in het boek, feitelijk betaal je dan nog maar €13 voor het boek!

Het boek bevat:

 • Meer dan 60 pagina’s (A4-formaat!
 • Al mijn kennis en ervaring én die van anderen
 • Inspirerende interviews met ervaringsdeskundigen
 • De uitgebreide Roadmap ‘Reizen met leerplichtige kinderen’

“Hoi, wat fijn dat je dit zo op een rijtje zet! Met een insteek die motiverend werkt: reizen met leerplichtige kinderen: het is mogelijk!”

STAP 1

Vul op dit formulier je gegevens in en vul in onder welke naam je betaling binnenkomt. Ik ontvang dan een mailtje en heb e-mailadres. Let op: Wanneer je deze stap overslaat, ontvang ik niet je e-mail adres en kan ik het boek niet naar je toesturen!


STAP 2

Heb je stap 1 met de knop bevestigd? Vervolgens klik je op de knop hieronder om naar de betaalpagina te gaan en je bestelling te bevestigen.

Je komt op een site waar je veilig met Ideal kunt betalen, waarna je het boek toegestuurd krijgt.

Het boek bevat naast al deze informatie ook ontzettend inspirerende interviews van gezinnen die je voor zijn gegaan en weten hoe het is! Let op: Ik gebruik nog geen geautomatiseerd betalingssysteem. Het kan dus heel even duren, voor je het boek in je mail-box vindt.


Nog niet helemaal overtuigd?

Dat kan natuurlijk en daarom heb ik een GRATIS Sneak Preview beschikbaar gesteld. Als je de Sneak Preview aanvraagt, ontvang je een deel van het boek. Hiermee krijg je al meer informatie en tegelijkertijd kun je een overwogen keus maken of je het hele digitale boek wilt hebben als je plannen hebt om te emigreren, reizen en uitschrijven.

Niets meer missen van de informatie die ik deel? Laat hieronder je mailadres achter. Ik beloof je geen spam te sturen, daar houd ik zelf ook niet van. En je afmelden kan uiteraard altijd.

×