De eerste schooldag van je kind, 1 keer knipperen met je ogen en ineens is het zo ver! Waar blijft de tijd? Je wilt je kind natuurlijk goed voorbereid naar school laten gaan en vaak krijg je van de school ook een welkomstbrief met informatie over haal- en brengtijden en wat je kind mee moet nemen naar school. In dit artikel wil je alvast inspireren en op weg helpen met de succes items bij ons thuis en die ik getipt heb gekregen van andere moeders. Doe er je voordeel mee!

De schooltas

De schooltas gaat natuurlijk dagelijks mee naar school en weer mee naar huis. Een fijne stevige tas, niet te groot voor je kind en makkelijk hanteerbaar, dat is wat je wilt. En dan is het natuurlijk ook heel fijn als die tas er ook vrolijk, lief of stoer uitziet! Klik hier voor nog meer leuke en vrolijke tassen.

De lunch, spullen voor ‘de overblijf’

Steeds meer scholen hebben een continurooster waarbij de kinderen allemaal op school overblijven. Tegenwoordig heb je de leukste lunchboxen en bekers, in allerlei soorten en maten. Wij zijn heel blij met bovenstaande box, omdat alles er in past, maar als je hier klikt zie je nog veel meer leuke trommels en bekers, zodat op de eerste schooldag ook de lunch een succes wordt!

De luizencape

Maar weinig kinderen ontkomen aan de luis, bijna iedereen is wel eens een keer de pineut en sommige kinderen zelfs geregeld. Heeft niets te maken met hygiëne overigens. Sommige kinderen lijken er gevoeliger voor. Pas op met allerlei heftige middelen, kammen werkt nog steeds het beste, mits je het consequent doet. En föhnen. De warmte van de föhn maakt neten zacht en makkelijker uit het haar te kammen en een eventuele luis gaat dood van diezelfde warmte. Moeite van het proberen waard dus. Maar op school werkt de luizencape ook! Het is niet de enige remedie, maar zeker in combinatie met voorgaande tips, helpt het zeker. Met bovenstaande cape steun je ook nog eens het goede doel tegen zinloos geweld. Meer luizencapes of -zakken vind je hier.

Gym

Kun jij het je nog herinneren; gymmen in je ondergoed? Bij de kleuters gebeurt het vaak nog steeds. Vooral omdat het eigenlijk gewoon het gemakkelijkst is, dan 30 kleuters helpen bij het omkleden. Trust me, I’ve been there. Ja, ook als ze heel zelfstandig zijn… Gymkleding heb je dus vaak nog niet nodig, maar gymschoenen zijn vaak wel verplicht. En om te voorkomen dat al die op elkaar lijkende gymschoenen door elkaar gaan is een fijne gymtas een must! Kijk hier voor nog meer leuke exemplaren!

Tot slot

Kinderen hebben in het begin nog niet zoveel nodig voor school. Het belangrijkste is dat een kind met een veilig gevoel op school is en dat je daar als ouder ook een goed gevoel bij hebt. De eerste schooldag moet vooral en eigenlijk alleen maar een hele leuke dag zijn. Een kind heeft soms in het begin wat moeite als je weggaat, maar echt waar, het is 9 van de 10 keer heel snel over als jij uit beeld bent. Een kind voelt jouw spanning of emotie vaak feilloos aan en het helpt echt als je je eigen gevoel niet teveel laat merken. Mocht je het lastig vinden, het afscheid bij de deur of mocht het je emotioneren dat je kind het even moeilijk heeft. Het helpt echt als je het probeert niet te laten merken. Je kind het vertrouwen geven dat ze dit kan, geeft je kind zoveel zelfvertrouwen!


Save on Pinterest:

eerste schooldag, schoolspullen, kleuter, onderbouw, groep 1, groep 2, kleuterschool, basisschool, rugzak, lunch, overblijf, gymtas, gymschoenen
basisschool, kleuterschool, onderbouw, schoolspullen, rugzak, schooltas, trommel, lunch, overblijven, continu rooster

Het delen van artikelen waardeer ik zeer om zo andere mensen verder te helpen. Soms gebruik ik affiliate links. Je betaalt hiervoor nooit iets extra. Je leest er meer over bij ’terms & conditions’.