fbpx
coronavirus, thuisonderwijs, corona, tips voor onderwijs thuis, les van tes

Corona en thuisonderwijs

Het is erg actueel geweest; thuis onderwijs geven aan je kind, omdat de scholen dicht waren vanwege het corona virus. Met Les van Tes begeleid ik in principe ouders die het onderwijs goed voorbereid willen hebben als ze een langere tijd in het buitenland zijn. Maar corona en thuisonderwijs zijn onderwerpen waar ik vragen over krijg, kinderen en ouders bij begeleid en waar ik je graag verder mee op weg help.

Deze pagina is er om jou als ouder verder te helpen bij de begeleiding van het thuisonderwijs aan je kind, nu dit vanwege het coronavirus tijdelijk nodig was.

Hieronder vind je veel informatie in artikelen die ik schreef om ouders te begeleiden en inspireren toen het schoolonderwijs tijdelijk thuis plaatsvond. Wil je juist graag meer informatie specifiek over thuisonderwijs, dan verwijs ik je graag naar de pagina; Thuisonderwijs met Les van Tes.


corona en thuisonderwijs, coronavirus, scholen dicht

Wat betekent het voor het thuisonderwijs als de scholen na 6 april langer dicht moeten blijven? Bereid je voor!

corona en thuisonderwijs, les van tes, onderwijs thuis, coronavirus, thuis les geven

Hoe bereid je je als ouder voor op het geven van onderwijs thuis aan je kind? Waar wil je rekening houden en welke valkuilen wil je voorkomen?

coronavirus, thuisonderwijs, les van tes, zelf lesgeven, basisschool, thuis les geven

Ideeën voor lesactiviteiten, websites of schoolmateriaal voor verschillende schoolvakken lees je hier.

thuisonderwijs en corona, zelf lesgeven, tips onderwijs thuis, les van tes

Thuis zelf lesgeven, een week later. Hoe is dat en wat kun je de komende tijd verwachten? Je kind kan zich de komende tijd anders voelen. Hoe reageer je op deze situatie en hoe reageert je kind?

corona en thuisonderwijs, les van tes, zelf lesgeven, thuis les geven basisschool, onderwijs thuis

Jonge kinderen leren anders. In dit artikel geef ik je tips voor educatieve activiteiten speciaal voor deze doelgroep.

coronavirus, thuisonderwijs, kleuters, jonge kinderen, les van tes

Kleuters leren op een andere manier. Met deze 10 tips voor thuis heb je superleuke activiteiten bij de hand om met je kleuter thuis te doen. Spelenderwijs en toch leerzaam.


Corona en thuisonderwijs

Het was een uitzonderlijke situatie; kinderen die niet naar school konden of mochten vanwege het coronavirus. Het vroeg van iedereen ontzettend veel aanpassingen en flexibiliteit.

Durf er op te vertrouwen dat scholen er alles aan hebben gedaan om je als ouder zo goed mogelijk te begeleiden bij het thuisonderwijs aan je kind. Ouders onderling gebruikten elkaars expertise bij het begeleiden van het onderwijs. De één kan spelling wellicht goed uitleggen, een ander legt met eindeloos geduld een som over procenten uit.

We hebben er samen het beste van gemaakt. Kinderen zijn over het algemeen van nature flexibel, passen zich snel aan. Gebruik dit op een positieve manier en hopelijk is het gelukt dit als een kans te zien het leerproces van je kind tijdelijk van heel dichtbij mee te kunnen maken.

Dagplanning:

Veel vragen die ik kreeg, gingen over het bieden van structuur en het maken van een dagplanning.

Hiernaast heb ik een voorbeeld gemaakt voor een hele dag. Puur als idee hoe je een dag zou kunnen invullen. Houd rekening met jonge en oudere kinderen. Wees vooral zelf creatief!

Klik op 1 van de afbeeldingen om te downloaden.

thuisonderwijs, corona, samen leren, les van tes, onderwijs thuis, coronavirus, scholen dicht
dagindeling, rooster thuisonderwijs, scholen dicht, basisschool, onderwijs thuis, les van tes

Save on Pinterest:


corona en thuisonderwijs, les van tes, coronavirus, onderwijs thuis

Via de website van het RIVM vind je actuele informatie. Via de site van de Rijksoverheid vind je actuele informatie over het coronavirus en onderwijs (thuis).

Kantoor en schoolKantoor en school
zelf les geven scholen dicht, thuisonderwijs, coronavirus, onderwijs thuis

Het delen van artikelen waardeer ik zeer om zo andere mensen verder te helpen. Soms gebruik ik affiliate links. Je betaalt hiervoor nooit iets extra. Je leest er meer over bij ‘terms & conditions’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×