Corona en thuisonderwijs

Een harde lockdown. Het is actueler dan ooit. Met Les van Tes begeleid ik in principe ouders die het onderwijs goed voorbereid willen hebben als ze een langere tijd in het buitenland zijn. Maar corona en thuisonderwijs zijn onderwerpen waar ik vragen over krijg, kinderen en ouders bij begeleid en waar ik je graag verder mee op weg help.

Deze pagina is er om jou als ouder verder te helpen bij de begeleiding van het thuisonderwijs aan je kind, nu dit vanwege het coronavirus nodig was en weer nodig is.

Hieronder vind je veel informatie in artikelen die ik schreef om ouders te begeleiden en inspireren toen het schoolonderwijs tijdelijk thuis plaatsvond eerder dit jaar. Wil je juist graag meer informatie specifiek over thuisonderwijs, dan verwijs ik je graag naar de pagina; Thuisonderwijs met Les van Tes.


corona en thuisonderwijs, coronavirus, scholen dicht

Wat betekent het voor het thuisonderwijs als de scholen langer dicht moeten blijven? Bereid je voor!

corona en thuisonderwijs, les van tes, onderwijs thuis, coronavirus, thuis les geven

Hoe bereid je je als ouder voor op het geven van onderwijs thuis aan je kind? Waar wil je rekening houden en welke valkuilen wil je voorkomen?

coronavirus, thuisonderwijs, les van tes, zelf lesgeven, basisschool, thuis les geven

Ideeën voor lesactiviteiten, websites of schoolmateriaal voor verschillende schoolvakken lees je hier.

thuisonderwijs en corona, zelf lesgeven, tips onderwijs thuis, les van tes

Thuis zelf lesgeven, een week later. Hoe is dat en wat kun je de komende tijd verwachten? Je kind kan zich de komende tijd anders voelen. Hoe reageer je op deze situatie en hoe reageert je kind?

corona en thuisonderwijs, les van tes, zelf lesgeven, thuis les geven basisschool, onderwijs thuis

Jonge kinderen leren anders. In dit artikel geef ik je tips voor educatieve activiteiten speciaal voor deze doelgroep.

coronavirus, thuisonderwijs, kleuters, jonge kinderen, les van tes

Kleuters leren op een andere manier. Met deze 10 tips voor thuis heb je superleuke activiteiten bij de hand om met je kleuter thuis te doen. Spelenderwijs en toch leerzaam.


Corona en thuisonderwijs

Het is een uitzonderlijke situatie; kinderen die niet naar school kunnen of mogen vanwege het coronavirus. Het vraagt van iedereen ontzettend veel aanpassingen en flexibiliteit. En opnieuw zal er veel van je gevraagd worden.

Scholen hebben er eerder dit jaar alles aan gedaan om je als ouder zo goed mogelijk te begeleiden bij het thuisonderwijs aan je kind. En dat zullen ze opnieuw naar hun beste kunnen doen wanneer scholen weer moeten sluiten.

Dagplanning:

Veel vragen die ik kreeg, gingen over het bieden van structuur en het maken van een dagplanning.

Hiernaast heb ik een voorbeeld gemaakt voor een hele dag. Puur als idee hoe je een dag zou kunnen invullen. Houd rekening met jonge en oudere kinderen. Wees vooral zelf creatief!

Klik op 1 van de afbeeldingen om te downloaden.

thuisonderwijs, corona, samen leren, les van tes, onderwijs thuis, coronavirus, scholen dicht
dagindeling, rooster thuisonderwijs, scholen dicht, basisschool, onderwijs thuis, les van tes

Pin deze foto om te bewaren op Pinterest:


corona en thuisonderwijs, les van tes, coronavirus, onderwijs thuis

Via de website van het RIVM vind je actuele informatie. Via de site van de Rijksoverheid vind je actuele informatie over het coronavirus en onderwijs (thuis).

Kantoor en schoolKantoor en school
zelf les geven scholen dicht, thuisonderwijs, coronavirus, onderwijs thuis

Het delen van artikelen waardeer ik zeer om zo andere mensen verder te helpen. Soms gebruik ik affiliate links. Je betaalt hiervoor nooit iets extra. Je leest er meer over bij ’terms & conditions’.