fbpx
coronavirus, thuisonderwijs, corona, tips voor onderwijs thuis, les van tes

Corona en thuisonderwijs

Momenteel is het erg actueel; thuis onderwijs geven aan je kind, omdat de school dicht is vanwege het coronavirus. Met Les van Tes begeleid ik in principe ouders die het onderwijs goed voorbereid willen hebben als ze een langere tijd in het buitenland zijn. Maar corona en thuisonderwijs zijn onderwerpen waar ik vragen over krijg, kinderen en ouders bij begeleid en waar ik je graag verder mee op weg help.

Deze pagina is er om jou als ouder verder te helpen bij de begeleiding van het thuisonderwijs aan je kind, nu dit vanwege het coronavirus tijdelijk nodig is.

-Update 24/03/20-

Heeft je kind thuis toch wat extra instructie en hulp nodig bij het werk dat voor school gemaakt moet worden? Boek een 1-op-1 sessie bij me van 30 minuten! Je deelt vooraf je vragen met me en in een halfuur help ik je kind via een video call op efficiënte wijze verder. Een digitale privéles in je eigen huis!

Lees er hier meer over!

-Update 17/03/20-

Sinds deze pagina online gekomen is, komen er duizenden bezoekers op deze site. Jullie zijn allemaal op zoek gegaan naar informatie over thuisonderwijs. Om jullie zo goed mogelijk te helpen en van voldoende informatie te voorzien, helpt het enorm als je me d.m.v. een (anonieme) reactie onderaan de site of via een mailtje wilt laten weten naar welke informatie je zoekt en wat je nog mist. Dan kan ik jullie verder helpen met het geven van onderwijs thuis. Wil je nog meer weten? Vraag dan een contactmoment bij me aan.


corona en thuisonderwijs, les van tes, onderwijs thuis, coronavirus, thuis les geven

Hoe bereid je je als ouder voor op het geven van onderwijs thuis aan je kind? Waar wil je rekening houden en welke valkuilen wil je voorkomen?

thuisonderwijs en corona, zelf lesgeven, tips onderwijs thuis, les van tes

Thuis zelf lesgeven, een week later. Hoe is dat en wat kun je de komende tijd verwachten? Je kind kan zich de komende tijd anders voelen. Hoe reageer je op deze situatie en hoe reageert je kind?

coronavirus, thuisonderwijs, les van tes, zelf lesgeven, basisschool, thuis les geven

Ideeën voor lesactiviteiten, websites of schoolmateriaal voor verschillende schoolvakken lees je hier.

Wat betekent het voor het thuisonderwijs als de scholen na 6 april langer dicht moeten blijven? Bereid je voor!

corona en thuisonderwijs, les van tes, zelf lesgeven, thuis les geven basisschool, onderwijs thuis

Jonge kinderen leren anders. In dit artikel geef ik je tips voor educative activiteiten speciaal voor deze doelgroep.

Boek een 1-op-1 sessie bij me!

Kinderen krijgen inmiddels een week thuisonderwijs. De manier waarop scholen dit organiseren verschilt per school, maar gaat veelal digitaal. Nu de eerste organisatie op de rit staat, komt er nu ook meer ruimte voor het geven van lessen via bijvoorbeeld Zoom, Hangouts of andere programma’s.

Toch vraagt het ook nog steeds veel van jou als ouder, omdat kinderen begeleiding nodig hebben en af en toe instructie. De instructie vanuit school is op dit moment nog niet altijd voldoende en dat is in deze fase van thuisonderwijs ook nog lastig. Via mail kunnen leerkrachten ook vaak al veel doen, maar het lukt nog niet altijd in specifieke onderwijsbehoefte te voorzien.

Een 1-op-1 les voor je kind om wat extra uitleg te krijgen? Wil je kind de uitleg van jou niet aannemen of accepteren en van iemand anders wel? Levert het misschien frustratie of discussies op? Wil je toch even met beeld wat extra instructie en begeleiding? Wil je dat ik je kind online les geef over bijvoorbeeld grammatica, spelling, procenten, verhoudingstabellen en wat al niet meer?

Neem via de WhatsApp-knop contact met me op of stuur me een mailtje: travellingtheyoungones@gmail.com. Je deelt jullie hulpvraag, ik bereid dit voor en vervolgens boek je een individuele sessie bij me in van 30 of 60 minuten. Hierin help ik je kind efficiënt op weg door een online les, zodat er daarna weer zelfstandig verder gewerkt kan worden. Via een video call een privé les in je eigen huis!

Neem contact met me op voor je vragen en om een moment te prikken!


Corona en thuisonderwijs

Het is een uitzonderlijke situatie; kinderen die niet naar school kunnen of mogen vanwege het coronavirus. Het vraagt van iedereen ontzettend veel aanpassingen en flexibiliteit.

Durf er op te vertrouwen dat scholen er alles aan doen om je als ouder zo goed mogelijk te begeleiden bij het thuisonderwijs aan je kind. Help elkaar onderling als ouder en gebruik elkaars expertise bij het begeleiden van het onderwijs. De één kan spelling wellicht goed uitleggen, een ander legt met eindeloos geduld een som over procenten uit.

Laten we er met elkaar het beste van maken. Kinderen zijn over het algemeen van nature flexibel, passen zich snel aan. Gebruik dit op een positieve manier en probeer het als een kans te zien het leerproces van je kind tijdelijk van heel dichtbij mee te kunnen maken.

Dagplanning:

Veel vragen die ik krijg, gaan over het bieden van structuur en het maken van een dagplanning.

Hiernaast heb ik een voorbeeld gemaakt voor een hele dag. Puur als idee hoe je een dag zou kunnen invullen. Houd rekening met jonge en oudere kinderen. Wees vooral zelf creatief!

Klik op 1 van de afbeeldingen om te downloaden.

thuisonderwijs, corona, samen leren, les van tes, onderwijs thuis, coronavirus, scholen dicht
dagindeling, rooster thuisonderwijs, scholen dicht, basisschool, onderwijs thuis, les van tes

Save on Pinterest:


corona en thuisonderwijs, les van tes, coronavirus, onderwijs thuis

Via de website van het RIVM vind je actuele informatie. Via de site van de Rijksoverheid vind je actuele informatie over het coronavirus en onderwijs (thuis).

Kantoor en schoolKantoor en school
zelf les geven scholen dicht, thuisonderwijs, coronavirus, onderwijs thuis

Het delen van artikelen waardeer ik zeer om zo andere mensen verder te helpen. Soms gebruik ik affiliate links. Je betaalt hiervoor nooit iets extra. Je leest er meer over bij ‘terms & conditions’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×