fbpx

Acclimatiseren, Singapore

Sinds we gisteren aankwamen, kijken we onze ogen uit. Zeker de jongens. En dan is het hier nog best westers eigenlijk. Echte palmbomen voor het eerst zien in hun eigen omgeving, overal eettentjes met rijst, noedels en bijbehorende saus, vlees, vis, kip en groenten.
Ze stellen veel vragen, vinden dat ze al best gewend zijn, dat de hitte meevalt, al zweten we ons een uur in de wind (en zo stinken we soms vast ook🤣). We zijn nog als net aangekomen toeristen een beetje zoekende naar de handige routes en plekjes. Volgens Gareth (waar we verblijven) raak je niet zozeer gewend aan de luchtvochtigheid, maar meer aan het altijd bezweet zijn. 🤔


Om 5 uur was ik (Tessa) wakker. De jongste Young one om 6 uur. Die kwam bij me liggen en na nog een slaappoging, hebben we maar even heel zachtjes knus liggen kletsen. Tot hij even op een tablet mocht en ik nog even van 8 tot 9 geslapen heb. Toen hebben we de oudste Young one wakker gemaakt en hebben we een voor onze begrippen best prijzig maar heerlijk (chocolade) croissantje gegeten. Met koffie en thee. Na de wijk waar we zitten bekeken te hebben, zijn we via een warme lunch (noodles met van alles) terug naar het appartement gegaan voor een heerlijke duik in het zwembad.

We hadden vandaag al wat meters in de benen, naar het strand naar een playground die er niet meer bleek te zijn. Vanavond was een beetje hetzelfde; met het ov naar Marina Bay Sands om een lichtshow te bekijken.
Het ov verliep niet helemaal soepel (niet zo duidelijk waar je precies moest uitstappen) en veel lopen. We hadden voor het mooie eerst moeten eten en toen net te laat voor de lichtshow. Van alles net niks zeg maar.🤣

Waardoor we veelvuldig hoorden dat het teveel lopen was voor een beetje eten. Waarom we niet gewoon hier konden gaan zitten (waarschijnlijk allerduurste tent van Singapore op die locatie 🙄), want dit was toch ook eten? En of we niet gewoon terug konden gaan.
Zo’n momentje, dat de uitvoering net iets anders liep dan het idee. Uiteindelijk was het eten prima, stegen daarmee onze humeuren, was de dubbeldekker bus vet gaaf en viel het eigenlijk best mee. Morgen minder lopen, meer zwemmen en ook nog iets doen of bekijken. Nu eerst lekker slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *